Kerstmarkt Groningen

Groningen is een echte studentenstad. Maar in de kerstperiode moeten de studenten even plaats maken. Dan is Groningen van alle kerstliefhebbers. Groningen is een absolute topper in het noorden van het land en wordt populairder en populairder. Groningen kent een heleboel kleinere evenementen in december. En vele kleintjes maken een top kerstsfeer!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Groningen in Nederland
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Groningen

Op zoek naar een hotel in Groningen?

Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

groningen1

Groningen staat bol van de kerstevenementen. ‘Grunnen’ ontwikkelt zich jaarlijks op het gebied van kerst. De stad van de bekende Martinitoren heeft dit jaar een paar markten die je zeker moet bezoeken wanneer je naar het noorden rijdt. Zo is er een evenement in de Martinikerk en is er een Zweedse kerstmarkt. Ook heeft Groningen het evenement WinterWelVaart en de kerstmarkt aan de  Hooge der A en Lage der A.

Martinikerk
Tijdens de kerstperiode is de Martinikerk geopend voor een echte kerstmarkt. Deze kerstmarkt roept gevoelens op zoals ook de Duitsers dat kunnen overbrengen. Wanneer je langs de kraampjes wandelt, waan je je in een kerstfilm. Zeker met de schitterende achtergrond die de kerk biedt. Je vindt hier originele cadeautjes, versieringen voor je kerstboom en ga zo maar door. Om daar nog wat sfeer aan toe te voegen, is er live muziek en wordt er gluhwein, bier en warme chocolademelk geserveerd. De entree is trouwens helemaal gratis.

Helpman
De kerstmarkt in de wijk Helpman is wellicht één van de meest schattige kerstmarkten in Nederland. In de tuin van het buurtcentrum ‘De Helpen’ staan twintig kraampjes, de sfeer zorgt ervoor dat je makkelijk een paar uur op de markt blijft hangen. Tel daar dan ook de muziek bij op, gebracht door kinderkoor ‘De Helpen’, en het Shantykoor Abel Tasman. Voor kinderen is er trouwens nog meer te doen. De kerstman zelf is aanwezig om de bezoekers de hand te schudden en de kinderen kunnen creatief aan de slag.

groningen2

Kerstmarkt en WinterWelVaart
De grootste activiteiten zijn te vinden in de straten Hoge en Lage der A. Hier kun je een knusse, gezellige kerstmarkt vinden. Onderdeel van de WinterWelVaart. Tijdens dit evenement zijn de wateren gevuld met versierde boten en zijn de straten in de ban van kerst. Kraampjes, muziek. Noem het maar op.

Zweedse kerstmarkt
In de oude Suikerfabriek in Groningen wordt het Zweedse kerstgevoel opgeroepen. Iedereen die Ikea kent, weet hoe handig de Zweden zijn met meubilair en ook tijdens de kerstmarkt wordt dat nog even getoond. Er zijn verschillende ambachten te zien, er is een cursus houtsnijden en je kunt er zelfs enkele woordjes Zweeds leren. Vorig jaar was de Zweedse kerstmarkt een groot succes, dus aarzel niet om even langs te wippen. Overbodig te vermelden dat er ook de nodige Zweedse hapjes klaar zullen liggen!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk de top 5 bezienswaardigheden.