Kerstmarkt Hasselt

De kerstmarkt van Hasselt heeft voor elk wat wils. In Hasselt vind je niet alleen een prachtige en sfeervolle kerstmarkt, maar ook een overdekte schaatsbaan en tal van spectaculaire attracties. Zeker de moeite dus om eens een kijkje te nemen.

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Hasselt.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Hasselt

Aanbiedingen voor kerstmarkt Hasselt (Winterland en Kerstmarkt Hasselt in Belgiëschaatsbaan):
[wbcr_php_snippet id=”5484″]

Zoek je een hotel in Hasselt? Check Booking.com!
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

BloonwinningOvernacht in één van de mooiste B&B’s van de regio: B&B Bloonwinning Hasselt. Hier kun je in een oase van rust heerlijk bijkomen na een dagje rondstruinen over de kerstmarkt van Hasselt.

 

Winterland Hasselt Holidaysuites Arrangement

Geniet met Holidaysuites van het Hasseltse Winterland aan een extravoordelig tarief. Voor minder dan € 25 p.p. per nacht kan je je helemaal laten onderdompelen in de betoverende wintersfeer.

Winterland vindt plaats in het hartje van de stad Hasselt: op het Kolonel Dusartplein en duurt zes weken lang. In het midden van Winterland vind je het huis van de kerstman waar de kerstman alle kindjes en ouders hartelijk ontvangt. Je krijgt een leuke rondleiding door dit huis, je kan een grote foto laten maken en bovendien krijgt elk kindje ook nog eens een cadeautje mee naar huis.

hasselt1

De grote overdekte schaatsbaan heeft een transparant dak, hier kan je dus schaatsen onder alle weersomstandigheden. Op de schaatsbaan staat een mooie, grote kerstboom versierd met fonkelende lichtjes om jouw helemaal in de sfeer te brengen! Indien je zelf geen schaatsen hebt, kan je ze ook makkelijk daar ter plaatse huren.

hasselt imageIn Winterland is echter nog veel meer te beleven. Hier vind je namelijk ook een reuzenrad. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad en Winterland Hasselt.

Alsof dit nog niet genoeg was, kent Winterland nog een fantastische attractie: een achtbaan met vliegende rendieren! Deze prachtige achtbaan is leuk voor zowel jong als oud. Niet alleen kinderen zullen hier een blij gevoel van krijgen, ook de volwassenen. Winterland leent zich dan ook uitstekend als ‘halve kermis’ voor een uitje met het hele gezin. Terwijl de ouders rondneuzen in de kerstkraampjes, maken de kinderen de attracties onveilig. Plezier gegarandeerd voor iedereen!

Bij Winterland Hasselt hoort natuurlijk ook de kerstmarkt. Hier kan je originele cadeautjes vinden die voor een groot deel met de hand gemaakt werden door ambachtslieden van over heel de wereld. In de ruim 80 standjes ga je zeker vinden wat je zoekt. Van kerstdecoraties tot kerstkleding. Ook gezelligheid vind je hier in overvloed. Drink een warm glaasje glühwein en eet hier een lekker hapje bij. Op die manier kom je helemaal in de warme kerstsfeer.

Ook voor shoppen ben je in Hasselt aan het juiste adres. De wandelroute van de kerstmarkt brengt je naar de belangrijkste winkelstraten van Hasselt. De hoofdstad van Limburg is dan ook een echte winkelstad. Vanaf de Grote Markt kan je lopend naar alle winkelstraten: Koning Albertstraat, Hoogstraat, Kapelstraat, Maastrichterstraat en Havermarkt. In de moderne winkels vind je zeker je gading. Van de laatste outfits tot speciale kerstversieringen. Heel leuk om Winterland te combineren met een dagje shoppen!

hasselt2

Het magische Winterland Hasselt heeft eigenlijk alles wat je je maar wensen kunt. Of je nu wil shoppen of genieten van de kermisattracties; alles is mogelijk. Jong en oud loopt hier door mekaar heen waardoor je een unieke en ongedwongen sfeer krijgt. Dit is wellicht de leukste kerstmarkt voor een gezin met kinderen!