Wat te doen in Rotterdam: top 5 bezienswaardigheden

Één van de mooiste steden van Nederland is Rotterdam. De stad heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden, het staat er namelijk vol met gave kunstwerken, gebouwen en meer. Naast de prachtige skyline die deze stad heeft te bieden, is er nog veel meer! 

  1. Erasmusbrug      

Één van de hoogtepunten van Rotterdam is de Erasmusbrug. De brug verbindt Kop van Zuid met het centrum van Rotterdam. Hij loopt over de Nieuwe Maas en is wel 284 meter lang. Naast de lengte, is ook de hoogte indrukwekkend, want de stalen pyloon is 139 meter hoog. Hierdoor wordt de brug ook vaak De Zwaan genoemd. Het is een echte blikvanger en onmisbaar als je een weekend naar Rotterdam gaat. In de omgeving van de brug zitten ook genoeg restaurants waar je kan genieten van het uitzicht. ‘S avonds gaan alle lichtjes aan en zie je de stad op zijn mooist.

2. De Markthal

De meest culinaire plek van Rotterdam vind je bij de Markthal. Het gebouw is zowel van binnen als van buiten prachtig. Van buiten is het een grijs gekleurd gebouw, maar als je binnenkomt zul je prachtige beschilderde muren zien. Het plafond is volledig beschilderd en alleen dat is al een reden om te gaan kijken. Maar als je in plaats van omhoog kijkt eens gewoon recht voor je uitkijkt, dan zul je ongekend veel leuke restaurantjes en winkeltjes zien. Zij verkopen stuk voor stuk eten en drinken uit alle landen die je maar kan bedenken. Nu je dit zo hoort, kun je je toch niet voorstellen dat je in de Markthal kan wonen? Maar ja, dit kan. Er zitten namelijk 228 appartementen. 

3. Kubus woningen

Piet Blom is de ontwerper van de kubuswoningen in Rotterdam. En als je je nu afvraagt wat dat zijn, dan verklapt de naam het eigenlijk al. De woningen zijn niet zoals elk ander huis, maar gebouw in de vorm van kubussen. Ze bestaan uit drie woonlagen, waarvan het straathuis, het hemelhuis en de loofhut. Het ontwerp is uniek, maar ook het wonen in een kubuswoning is bijzonder. Als je in een kubuswoning woont heb je toch wel bepaalde creativiteit nodig wat betreft de inrichting. Dit is doordat de huizen geen rechte muren hebben zoals elk regulier huis. De muren staan scheef en een goede kast zoeken kan dus nog een uitdaging zijn. Ondanks dat er ook echt mensen wonen, kun je zelf ook een kijkje nemen in een kubuswoning. Er is namelijk een kijk-kubus waar je kunt kijken voor maar €2  per persoon.

4. Centraal station

Het centraal station van Rotterdam is een echt architectonisch hoogstandje. Zowel van binnen als van buiten is het een mooi gebouw. Als je toevallig met de trein naar Rotterdam gaat, dan zul je het meteen zien. Zo niet, dan is het erg leuk om toch even te gaan kijken naar dit mooie gebouw. In het gebouw zitten genoeg tentjes waar je even wat kan eten en drinken. Ook om het gebouw heen zitten veel restaurants die je met open armen ontvangen.

5. Witte de withstraat

Op zoek naar een leuk cafeetje of uitgaansgelegenheid? Ga dan zeker langs Witte de withstraat. Eén van de gezelligste straten van Rotterdam. Het zit er vol met leuke hotspots, hotels en restaurants. Er valt hier genoeg cultuur te snuiven! Het wordt ook wel gezien als de cultuur en kunststraat van Rotterdam. Wandel hier dus zeker heen als je de gelegenheid krijgt!