Kerstmarkt Drenthe

Nog geen plannen deze kerstdagen en toch zin om van alles te ondernemen? In Drenthe is het bijna onmogelijk om overal geweest te zijn. Prachtige wandelingen, kunst, avontuur, extreme sport, kinderkerstpret… Zowel jong als oud raakt hier niet uitgeblaast. Lees vooral verder, want er zit sowieso een fantastische activiteit voor jou bij.

Opgelet: Alle openingstijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is aangeraden om de huidige maatregelen na te kijken voor je bezoek aan de Kerstmarkten. Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Drenthe

Op zoek naar een hotel in Drenthe?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Kerstmarkten Drenthe
Snuif de wintersfeer op in Gees. Het prachtige dorp Gees, met zijn karakteristieke Saksische boerderijen, is dan omgetoverd in een sfeervol verlicht wintersdorp. Of bezoek de winterfair van Orvelte, Vledder, Beilen, Langelo, Odoorn, Ruinen en nog zoveel andere Drenthse plekken. Ook vind je kerstmarkten in Dickenssfeer. Hoe dan ook, voelt de kerstman zich in elk van deze plaatsen thuis. En jij als kerstliefhebber dus ook!

Drenthe

WILDnights in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Struin door de sprookjesachtig verlichte jungle, vaar in de schemer van de avond over Rimbula River en klauter in het donker door de toppen van het regenwoud. Warm jezelf op bij het kampvuur terwijl je marshmallows roostert en zing mee met de muziek spelende goudzoekers. Beleef bij de Nijlpaardenpoel een spetterende waterorgelshow en sluit je avond af met een kleurrijke licht- en lasershow op het Kompasplein. Dit beleef je tijdens WILDnights in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Zorg vooral dat je het niet mist tijdens de kerstvakantie, want alleen tijdens deze periode vinden de WILDnights plaats.

Drenthe

Kolonie bij Nacht in Gevangenismuseum Veenhuizen
Eens iets totaal anders doen dan over de vele kerstmarkten struinen? In het Gevangenismuseum Veenhuizen vindt iets heel bijzonders plaats. Eind december wanneer het museum zijn deuren heeft gesloten en alle bezoekers zijn vertrokken, nemen de landlopers het gesticht in. Kaarsjes worden aangestoken, de hangmatten worden ingenomen en er wordt luid gezongen en muziek gemaakt. Zo bevind je je ineens in het verleden van pauperkolonie Veenhuizen. Een reis terug in de tijd met muziek, spel, ontmoetingen en veel meer! Er valt hier enorm veel te ontdekken, dus check vooral even op welke dag deze speciale gebeurtenis dit jaar valt.

Kerstshow in Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Indoor Coevorden is één van de mooiste indoorpretparken van Nederland. Erg leuk voor koude en/of natte dagen dus. De kinderen beleven hier uren speelpret in dit speelparadijs met maar liefst 25 attracties. Vaak lopen hier ook allerlei helden in kostuums rond, extra leuk voor de kids!

Drenthe

Beleef de geschiedenis in het Hunebedcentrum
Wie dol is op geschiedenis, wilt een bezoekje aan het Oertijdpark van het Hunebedcentrum niet overslaan. Stap in de denkbeeldige tijdmachine en kom terecht in de wereld tijdens de prehistorie. Ontdek hoe de mensen toen vuur maakten en maak een wandeling door 150.000 jaar geschiedenis. Een erg uniek en leerzaam uitje is dit zeker.

Drenthe