MergelRijk Valkenburg: de leukste grot van Valkenburg

31 oktober 2019

In MergelRijk Valkenburg kijk je hoe dan ook je ogen uit. In deze bijzondere, eeuwenoude grot loop je allemaal prachtige mergelbeelden te lijf. Dit is al enorm speciaal op zich, maar tijdens kerst komt hier nog een schepje ijs bovenop.

Kerststad Valkenburg heeft zijn must see van 2019 al voor je klaarstaan: vele kerstminiaturen! En dit zijn niet zomaar kerstminiaturen. Je vindt een lang, ondergronds diorama van maar liefst 30m. Deze beelden het Bijbelse kerstverhaal uit. Één ding is zeker: je zult ontroerd worden door de film over het kerstverhaal van de bekende zandtovenaar. Daarnaast bewonder je natuurlijk het grote aantal kerstdorpjes met hun duizenden bewoners in winterse oorden.

De kerstminiaturen zijn te bezichtigen van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020. Kijk hier voor de exacte openingstijden. Enkel op 1 januari 2020 zijn ze gesloten.

Inspiratie ga je hier zeker opdoen. De opgedane creativiteit kun ter plekke kwijt door aan de slag te gaan in het mergelatelier en wat souvenirs voor jezelf in elkaar te knutselen. Beloon jezelf achteraf op een welverdiende en smakelijke pauze in de ondergrondse brasserie.

Neem de kids vooral mee, want er is een leuk doe-boek met spannende speurtocht ter beschikking. Een leuk uitje voor het hele gezin dus! Let wel, jouw trouwe viervoeter moet helaas thuisblijven (m.u.v. blindengeleidehonden/hulphonden natuurlijk).

Daalhemerweg 31a 6301
BJ Valkenburg MergelRijk
Telefoon: +31(0)43-6013186
E-mail: [email protected]