Kies voor gepersonaliseerde kerstversiering

14 november 2022

De kerstdagen staan bekend om het samenzijn met familie en al je naasten. Tijdens deze feestdagen hangt het gevoel van samen zijn. Dat is ook erg belangrijk als je kerst viert. Je viert het samen en niemand mag buiten gesloten worden. Om mensen nog meer erbij te betrekken kun je kiezen voor gepersonaliseerde kerstversiering. Sommigen beginnen er nu al mee, anderen wachten tot de kerst zelf. Over wat voor versiering we het hebben, lees je in dit artikel.

Gepersonaliseerde Kerstbal

De bekende kerstsokken 

Als je ooit een Amerikaanse kerstfilm hebt gezien, dan komen de kerstsokken je erg bekend voor. Het is traditie om kerstsokken met naam aan de haard te hangen. Daar zitten dan cadeautjes in, die speciaal voor jou zijn. Aangezien we toch steeds meer tradities overnemen, mag deze ook best naar ons kikkerlandje overwaaien.

Wellicht stop je daar dan geen cadeautjes in, die leggen we immers onder de boom. Je kunt er bijvoorbeeld wel wat lekker snoepgoed, zoals chocolade instoppen. Dat hangt dan ook op veilige hoogte, zodat de honden er niet bij kunnen bijvoorbeeld.

Ieder zijn eigen kerstbal

Hoe leuk is het om van iedereen een eigen gepersonaliseerde kerstbal in de boom te hangen. Dat kunnen kerstballen met foto zijn of kerstballen met naam. Zo creëer je een kerstboom die echt het gevoel van samen zijn uitstraalt. 

Je kunt dan denken aan de klassieke ronde kerstbal. Maar, ook aan kersthangers in verschillende vormen. Denk aan een hondenpoot met de naam van de hond erop. Die hoort immers ook bij het gezin. De kinderen kunnen dan zelf een figuur uitkiezen, die jij dan kan personaliseren met hun naam. Je had nog nooit zo’n gezellig versierde kerstboom in huis staan! 

De gepersonaliseerde tafelversiering

Met bovenstaande versiering kun je natuurlijk langzaamaan al beginnen. Alleen is er ook altijd versiering die je er pas op de dag zelf bij pakt. Het gaat dan vaak om het versieren van de tafel. Denk daarbij aan een mooi tafelkleed met een mooie loper erop. 

Normaal gesproken dek je de tafel en laat je iedereen zelf kiezen waar hij of zij zit. Alleen misschien is het juist leuk om dit keer zelf de tafelindeling te bedenken. Zo kun je sommige banden ook stimuleren. Als jouw oom en nicht elkaar lang niet gesproken hebben, zou het een slimme zet kunnen zijn om die naast elkaar te plaatsen. 

Als je je aan zo’n tafelindeling wil houden, moet je natuurlijk wel met namen werken. Het moet op een of andere manier duidelijk worden wie op welke plek komt te zitten. Dat kun je ten eerste doen, door een naamkaartje neer te zetten. Anderzijds kun je ook andere dingen op tafel personaliseren. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde servet of servethouder. Of wat dacht je van een gepersonaliseerde menukaart. Of het moet zijn dat het menu nog een geheim is tot het uitgeserveerd wordt. In ieder geval kun je de tafelindeling erg personaliseren. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak er wat van deze kerst. 

Eventueel kun je het ook nog doortrekken in het toetje. Maak voor iedereen bijvoorbeeld een dessert met een naamkaartje erin. Daarna volgt natuurlijk een ronde met koffie en zoetigheden. Voor sommigen zou de koffie misschien ingeruild worden voor een lekkere warme chocolademelk met slagroom. Het is immers kerst en dan hoort dat drankje er nou eenmaal bij. 

Laat verschillende mokken bedrukken met een persoonlijke boodschap, foto of naam. Daar kun je de warme dranken dan in serveren. Dit is ook meteen een leuk presentje wat ze na het kerstdiner mee naar huis kunnen nemen. Zo til je de feestdagen naar een heel ander level!