3x Kerst vroeg in huis halen

23 september 2022

Kerstmarkt

Kun je niet wachten totdat alle Kerstmarkten weer te bezoeken zijn en zou je het liefst direct de Kerstsfeer in huis halen? Dat kan! Er zijn namelijk ontzettend veel manieren om de feestdagen wat meer naar voren te schuiven in het jaar. Zo kun je er extra lang van genieten en hoef je niet te wachten totdat de Kerstmarkten weer opgebouwd zijn. Je kunt al bijna weer langs de tuincentra om nieuwe items in huis te halen, maar ook online kun je het hele jaar door van alles verzamelen. We geven je graag wat ideeën ter inspiratie!

Stel een Kerstdorp samen

Het is nooit te vroeg om te starten met het samenstellen van jouw lemax Kerstdorp. Begin bijvoorbeeld met het samenstellen van een gezellige winkelstraat en voor je het weet kun je doorbouwen in diverse thema’s. Misschien vind je het leuk om in een thema te bouwen, zoals wintersport. Voor je het weet staat er een volledig Kerstdorp bij jou in huis en kun je elke dag genieten van de lampjes, muziekjes en bewegende elementen. We snappen dat het een prijzige hobby is, maar met wat geduld kun je elk jaar wat nieuwe aankopen toevoegen. Rome is ook niet in één dag gebouwd, nietwaar?

Bouw je eigen Kerststal

Als je het lekker traditioneel wilt houden, kun je een Kerststal aanschaffen. Deze kun je volledig opbouwen naar wens, bijvoorbeeld met allerlei dieren of een heel bos eromheen. Je kunt het echt zo groot maken als je zelf wilt, wat natuurlijk ook ligt aan de ruimte waar je deze een plekje wilt geven. Als je de Kerststal op je openhaard kwijt moet, kan deze waarschijnlijk niet heel groot zijn. Heb je echter een mooie bijzettafel welke je volledig vrij kunt maken, dan kun je echt uitpakken! 

Zet je boom lekker vroeg op

Steeds meer mensen zetten de Kerstboom lekker vroeg op. Waar eerst veel mensen wachten tot na Sinterklaas, staan nu de eerste bomen vaak eind november al opgetuigd klaar. En waarom ook niet? Als je een kunstboom in huis hebt – wat we ten zeerste aanraden! – kun je deze net zo lang laten staan als je zelf wilt. Je kunt deze zelfs nog in herfstsferen aankleden in de eerste paar weken. Zo bewaar je de echte Kerstdecoratie voor de laatste weken in december, om het toch nog speciaal te houden. Als jij er blij van wordt, waarom zou je je dan tegen laten houden?!