Heb je hier al aan gedacht bij jouw kerstmarkt bezoek?

05 december 2023

Een kerstmarkt bezoeken is echt wel het hoogtepunt van het jaar. Wie nog niet in kerstsferen was, is het na dit bezoek zeker. Dit is de plek waar jouw kerstperiode begint. De gezelligheid, de lekkernijen en de sfeer maken een kerstmarkt echt authentiek. Elk land en zelfs elke stad heeft weer zijn eigen invulling aan een kerstmarkt. Daarom is het ook zo leuk om er meerdere paar jaar te bezoeken. Dat je er jaarlijks een moet bezoeken staat in ieder geval vast. Er zijn alleen wat zaken waar je nog over na kan denken als je een kerstmarkt bezoekt. Die zaken bespreken we in onderstaand artikel.

Schaatsbaan

Een nachtje slapen

De beste kerstmarkten zijn voor ons vaak al ver weg. Zo staan de kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf bijvoorbeeld hoog aangeschreven. Afhankelijk van waar je in Nederland woont zijn deze steden best een eindje rijden. Daarom is het verstandiger om een nachtje te blijven slapen in de buurt. Zo kun je er de volgende dag nog een dag achteraan plakken. Een kerstmarkt kun je namelijk niet in één dag bezoeken. 

Er is zoveel te zien, voornamelijk op de grote populaire markten. Wie voor het eerst gaat kijkt zijn ogen uit. Daarom is het ook aan te raden om daar echt de tijd voor te nemen. Anders is het de reis er naartoe ook bijna niet waard. Een kerstmarkt is namelijk heel druk. Je zult heel de dag slenteren. Daarom is het aan te raden om meerdere dagen te gaan. 

Maak er een vakantie van

Je zou een nachtje in Duitsland kunnen slapen om meerdere dagen over een kerstmarkt te doen. Je kunt er echter ook een vakantie van maken. Denk bijvoorbeeld aan een midweek weg, net zoals een citytrip bijvoorbeeld. Zo heb je naast het bezoeken van een kerstmarkt ook tijd genoeg voor andere leuke dingen. 

Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde stad ontdekken, zoals Keulen. De stad bestaat namelijk uit nog meer attracties dan alleen de kerstmarkt. In de decembermaand kun je nog veel meer bezienswaardigheden zien. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het chocolademuseum of de dierentuin in Keulen. Of boek juist een fietstocht door deze prachtige stad, waarbij je meer ziet dan alleen maar kerstkraampjes. Je kunt tickets eenvoudig bestellen via hellotickets.nl. Voor lage prijzen kun je daar tickets bestellen voor elke tour, activiteit en bezienswaardigheid. Ook voor andere steden dan Keulen bijvoorbeeld.

Bovendien zou je ook meerdere kerstmarkten kunnen bezoeken tijdens zo’n vakantie in het buitenland. Zo kom je al helemaal in kerstsferen. Je kunt er een soort kerst rondreis van maken. Slaap bijvoorbeeld een nachtje in Düsseldorf en de volgende nacht in Keulen. Zo heb je twee kerstmarkten gezien en ook nog eens de grootste en populairste!

Een rondje schaatsen

Voor wie nog nooit een kerstmarkt heeft bezocht is dit misschien totaal onbekend, maar op de meeste kerstmarkten is ook een schaatsbaan te vinden. Een rondje schaatsen hoort er dan ook echt bij. Wij raden aan om zelf jouw schaatsen mee te nemen en dikke sokken in te pakken. Zo kun je zonder zorgen de ijsbaan op.

Jouw eigen schaatsen rijden namelijk tien keer fijner dan van die huur schaatsen. Bovendien rijd je op die van je eigen altijd het beste. Laat je kinderen maar eens zien wat voor pirouettes jij kunt draaien en hoe snel jij op schaatsen bent. 

Kerstmarkt als eerste date

Zijn jij en jouw date helemaal gek van kerst? Dan is het een heel leuk idee om samen naar een kerstmarkt te gaan. Leg de lat meteen lekker hoog en ga naar een topper van een kerstmarkt. Denk dus echt aan Keulen en Düsseldorf of Valkenburg bijvoorbeeld. Jullie zullen samen jullie ogen uitkijken, vooral als je er nog nooit bent geweest.

Ben je wel ooit naar een kerstmarkt geweest of is jouw date eigenlijk helemaal geen kerstfanaat? Dan is het ook juist leuk om deze date te plannen. Zo daag je de ander uit en dat is een goed begin van iets heel moois. Bovendien is het voor jou ook een uitdaging om jouw toekomstige partner te overtuigen dat kerst wel heel leuk is. Het bezoek aan de kerstmarkt gaat jou daar zeker een handje bij helpen. 

Een kerstmarkt is zo’n wonderlijke wereld, dat iedereen meteen fan is van kerst. De sfeer, de lekkernijen en alle activiteiten die samen komen maakt een kerstmarkt het perfecte uitje. Ook voor geliefden die net samen zijn of nog verliefd op elkaar moeten worden. Deel jullie eerste kus uit onder de mistletoe en schaats hand in hand een rondje op de schaatsbaan. Deze date is gegarandeerd een succes, ook als het er geen vlammetje gaat branden en de vonk niet overslaat. Jullie hebben in ieder geval genoten van een prachtige dag en het is een herinnering voor in de boeken, waar jullie ook later nog op terug zullen kijken als vreemden van elkaar.