Wat te doen in Keulen : top 5 bezienswaardigheden

Keulen is één van de grootste steden van Duitsland en trekt dan ook enorm veel toeristen. Er is veel in deze stad te beleven. Het is dus een perfecte locatie voor een weekendje weg! In de stad zijn er zowel nieuwe als oude dingen te zien. In de oorlog is veel van de stad vergaan, dit zul je dan ook terugzien in veel bezienswaardigheden. Naast de kerstmarkt, is er dus veel meer te beleven. Mis de volgende highlights van de stad dan ook zeker niet.

#1 Dom van Keulen

De meest bekende en grootste kerk van Keulen is natuurlijk de Dom. Deze gotische kathedraal is 157 meter hoog en daardoor kun je dus vanuit de hoogste puntjes genieten van het prachtige uitzicht over de stad. De kerk is in de middeleeuwen gebouwd. De prachtige glas-in-lood ramen die je zult zien zijn gedateerd uit de 14e en 16e eeuw. Zowel van binnen als buiten is deze kerk prachtig, daarom wordt hij vaak benoemd als een van de mooiste kerken van de wereld. 

#2 Rathaus

Het Rathaus is het stadhuis van Keulen. Je kunt hier ook wel spreken van een historisch stadhuis, aangezien het gebouw in 1400 gebouwd is. Het gebouw is verdeeld in 3 delen, namelijk: het Spaanse gebouw, het gemeentehuis en het Pretorium. Onder het Rathaus zit het Pretorium en hier liggen nog ruïnes van de Romeinse tijd 

#3 Altstadt

Het oudste gedeelte van Keulen heet Alstadt, oftewel oude stad. In dit stukje stad vind je meerdere bezienswaardigheden. Zo zitten er veel terrasjes, restaurants en winkels die allemaal erg veel sfeer aan de stad geven. Het historische gevoel wordt er nog extra benadrukt door alle smalle en oude straatjes. In de omgeving zul je meerdere musea aantreffen, allemaal het bezoeken waard. Op de Alter markt wordt elk jaar de kerstmarkt gehouden. 

#4 Gross St. Martin

Keulen heeft naast de Dom nog een andere mooie kerk, namelijk Gross St. Martin. De kerk heeft een Romeinse bouwstijl en valt enorm op door de hoektorens die aanwezig zijn. In de Tweede Wereldoorlog is deze kerk beschadigd. Deze kerk heeft een renovatie gehad en is inmiddels weer hersteld naar zijn oude staat. Deze kerk zul je vinden in centrum van de oude stad.

#5 Hohenzollernbrücke

De bekendste brug over de Rijn in Keulen is de Hohenzollernbrücke. De brug bevat drie bogen. Dit is omdat de brug drie verschillende doelen heeft, namelijk voor auto’s, voetgangers en fietsers. Als het donker wordt dan verlicht de brug en dit is echt prachtig! Op veel ansichtkaartjes zul je dit terugzien. Op de brug zelf hangen net als Parijs ook veel slotjes. Dit versterkt het romantische gevoel nog net ietsjes meer. Daarom gaan veel mensen hier ook wandelen.