Wat te doen in Parijs: top 5 leukste bezienswaardigheden

Parijs, de meest romantische stad van de wereld. Al helemaal tijdens kerst! De stad is dan verlicht met kerstlichtjes en overal zie je mensen kerstinkopen doen. Ben jij tijdens kerst in Parijs? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze bezienswaardigheden. 

  1. Eiffeltorentoren

Zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van Parijs! Dit bouwwerk bestaat uit 3 verdiepingen en is 324 meter hoog. Je kunt ervoor kiezen de Eiffeltoren te beklimmen. Dit geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Het is ook mogelijk het bouwwerk te bewonderen vanaf de grond. Het beste zicht op de Eiffeltoren heb je vanaf Pont de Bir-Hakeim. In de avond verandert de Eiffeltoren voor een paar minuten in een knipperende kerstboom. 

2. Louvreloouvre

Dit museum heeft vele bekende kunstwerken van de grootste kunstenaars en schilders. Maar om van de schoonheid van het Louvre te genieten hoef je niet eens perse naar binnen. Het gebouw is namelijk echt prachtig. Een van de meest opvallende kunstwerken kun je hier helemaal gratis zien. Namelijk de glazen piramide, omgeven door fonteinen.

 

 

3. Arc de Triomphegebouw

Een kunstwerk en een rotonde in één. Als je over de Champs-Elysées loopt, valt deze boog niet te missen. Het is een rotonde waar wel 12 straten komen en een van de drukste kruispunten van Parijs.Voor voetgangers is er een tunnel onderdoor deze drukke weg. Zo kun je veilig de Arc de Triomphe van dichtbij zien.  Vanaf de Arc de Triomphe heb je een geweldig uitzicht. 

4. Sacré-Coeurkerk

Voor het ontwerp van de Sacré-Coeur werd een ontwerpwedstrijd gehouden. Deze werd gewonnen door Paul Abadie en de bouw startte in 1875.  De Sacré-Coeur staat bovenop een heuvel, je hebt vanaf hier uitzicht over het hele centrum. Achter de Sacré-Coeur bevindt zich de schilderswijk Montmartre. Met kerst is deze wijk dan ook helemaal in kerstsferen erg  leuk om te bezoeken dus. 

5.Grand Palais

Het Grand Palais is een tentoonstellingshal, vooral bekend door haar gigantisch glazen dak. Grand Palais bestaat uit 3 verschillende delen: de Galeries Nationales du Grand Palais, Palais de la Découverte en La Nef du Grand Palais. Tijdens de koude wintermaanden kun je overdekt schaatsen in het Grand Palais, dit maakt jouw kerstuitstapje helemaal compleet.