Dit moet je echt doen op een Duitse kerstmarkt

17 november 2023

Als je nog nooit op een Duitse kerstmarkt bent geweest, heb je de afgelopen jaren echt iets gemist. Een kerstmarkt bezoeken hoort bij de kerstperiode. Het brengt je helemaal in kerstsferen en is al een voorproefje van een gezellige dag op alle dagen die nog gaan komen. De Duitse kerstmarkten zijn echt de populairste en meest gezellige. In Duitsland weten ze wel hoe ze een kerstmarkt moeten organiseren en dit is wat jij er allemaal gaat doen en beleven.

Kerstkrans aan een Houten Voordeur

Veel kerstinkopen doen 

Je gaat altijd met een doel naar een Duitse kerstmarkt. De meesten hebben hetzelfde doel en dat is om kerstinkopen te doen. Denk hierbij aan versiering voor de kerstboom of accessoires voor in huis. Maar, denk ook aan kerstcadeautjes voor onder de boom. Een leuke glazen kerstbal hangt namelijk heel leuk in jouw kerstboom, maar kan ook zeker een cadeau zijn voor een van je familieleden. 

Op kerstmarkten verkopen de kraampjes meestal handgemaakte producten. Dat maakt deze accessoires dan ook zo uniek. Deze kraampjes zijn dan ook immens populair bij alle kerstmarkt bezoekers. Bijna niemand verlaat de markt zonder ook maar iets te kopen. Dat is immers ook waar de meeste mensen voor komen.

Maak voor jezelf wel eerst een lijstje met waar je naar op zoek bent. Zo kun je namelijk gerichter zoeken. De Duitse kerstmarkten zijn namelijk heel druk bezocht. Je moet dus echt tactisch te werk gaan wil je bemachtigen wat je zoekt. Denk bijvoorbeeld aan lichtjes voor in de guirlandes voor Kerst of mooie unieke kerstballen. Het is er allemaal te koop, als je goed zoekt en geduld hebt! 

Lekkere versnaperingen proeven

Een kerstmarkt draait niet alleen om inkopen doen. Het gaat ook om de gezelligheid. Daar hoort uiteraard een hapje en een drankje bij. Op een kerstmarkt is genoeg lekkers te vinden wat je allemaal geproefd moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een braadworst of een heerlijk glas glühwein. Dat zijn toch wel de versnaperingen die je niet over mag slaan op zo’n dag. Al zijn er natuurlijk nog veel meer lekkernijen die op jou liggen te wachten. 

Een rondje schaatsen

Een kerstmarkt is zo populair omdat alles samenkomt. Je kunt rondstruinen langs alle kraampjes, van een glas glühwein genieten, maar ook activiteiten doen met de kinderen. Een van die activiteiten is natuurlijk een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Als je er bent, mag dat natuurlijk niet ontbreken op jullie to do lijstje. Huur schaatsen voor het hele gezin en probeer een aantal pirouettes te draaien. Het is een succes gegarandeerd. 

Natuurlijk zijn er ook nog altijd andere leuke activiteiten te beleven voor de kinderen. Na een aantal rondjes op de schaatsbaan kun je daar ook altijd nog een kijkje gaan nemen. Vaak staat er een rodelbaan en andere leuke sneeuw- en ijs activiteiten. Er is in ieder geval altijd genoeg vertier aanwezig waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Dat geeft je als ouders tijd om echt al die kraampjes langs te gaan op zoek naar het perfecte cadeau.

Vind je uiteindelijk toch niet wat je hebben wil? Dan kun je na afloop altijd nog een kijkje nemen bij Kerstland.nl, wellicht scoor je daar wel de kerstballen, kerstversiering of decoratie die je zocht. Grote kans dat je het daar wel vindt. Laat de zoektocht dan ook even rusten en focus je op een leuke dag met de kinderen. Er is immers meer te beleven dan elk kraampje uitpluizen. Ga dus genieten met elkaar en maak er een onvergetelijke dag van. Er is immers genoeg te beleven voor zowel jong als oud!