Deze producten kun je gebruiken voor een kerstmarkt en daarbuiten

17 januari 2024

Voor wie nog nooit naar een kerstmarkt is geweest kan het onwennig en overweldigend zijn. Een echte kerstmarkt in het buitenland is namelijk heel anders dan de markten die we in Nederland kennen. Duitsland, het land van de kerstmarkten, pakt echt uit de maanden voor kerst. De markten zijn immens en lopen helemaal door de stad. Je bent hier nooit alleen maar samen met miljoenen mensen. Goed om even op een rijtje te zetten wat je zoal nodig hebt. Dit keer zijn het wel artikelen die ook na het bezoek nog van pas kunnen komen!

Schaatsen Tijdens een Kerstmarkt

Een goede camera

Als je nog nooit naar een kerstmarkt bent geweest, dan is het wel leuk om een goede camera aan te schaffen. Zo kun je al het moois goed vastleggen. Een kerstmarkt in Duitsland is namelijk heel anders dan wat je gewend bent vanuit Nederland. De Belgische markten komen daar weer wel dicht bij in de buurt. 

Koop daarom een goede GoPro of andere camera van kwaliteit. Zo heb je herinneringen voor later. Het is namelijk een uitje waar je nog lang op terug wil kijken. Wellicht ontstaat er wel een hobby voor fotografie, want er is echt heel veel moois vast te leggen. En misschien is dit wel het jaar dat jullie traditie start. Een kerstmarkt bezoeken hoort eigenlijk eenmaal bij de decembermaand.

Via de Heroshop kun je een geschikte camera uitzoeken, waar je daarna ook nog jaren plezier van kunt hebben. Een camera is nooit weggegooid geld. Sommige mensen fotograferen het liefst met hun telefoon, maar niets kan op tegen de kwaliteit van een goed fototoestel. Ideaal om te hebben voor leuke uitjes en gezellige vakanties. 

Een paar schaatsen

Wie kerstmarkt zegt denkt misschien automatisch al aan een schaatsbaan. Schaatsen hoort er nu eenmaal bij als je zo’n markt bezoekt. Het verstandigste is om jouw eigen schaatsen mee te nemen. Daarvan weet je immers dat ze fijn zitten. Bovendien is dat ook een stuk hygiënischer dan de schaatsen dragen die miljoenen mensen al aan hebben gehad.

Schaatsen van jezelf rijden natuurlijk ook het allerfijnst, zelfs als ze net nieuw zijn! Uiteraard ga je die nieuwe schaatsen ook na de kerstmarkt nog vaak gebruiken. Neem bijvoorbeeld een abonnement of een rittenkaart op de schaatsbaan bij jou in de buurt. Dat is een stok achter de deur om de schaatsen nog vaker te gebruiken. 

Sjaal, muts en handschoenen

In december kan het ontzettend koud zijn. We hebben zelfs kans dat het vriest of sneeuwt. Een kerstmarkt bezoek je daarom eigenlijk nooit zonder een goed paar wanten of handschoenen en een dikke sjaal en muts. Die winterse uitrusting heb je nou eenmaal nodig, anders is het amper vol te houden op zo’n kerstmarkt.

Natuurlijk kun je het nodige glühwein drinken, maar alsnog zul je het ontzettend koud krijgen. Kleed je daarom goed warm aan voordat je de deur uit gaat. Daar horen die sjaal, muts en handschoenen dus ook bij. Het voordeel is dat je deze ook in de maanden daarna nog kunt gebruiken. Het kan tot maart nog heel koud zijn. Dus je kunt er nog veel gebruik van maken voordat de lente begint.

De meeste gebruiken zo’n set nog jaren dus ook de komende winters ben jij al klaar voor de kou. Trotseer je niet graag de kou? Dan is het toch aan te raden om jezelf daaroverheen te zetten. Een kerstmarkt moet je gewoon een keer in je leven bezocht hebben. Je bent dan zo betoverd, dat je elk jaar opnieuw wil gaan. De kou kan de pret dan echt niet drukken. Bovendien heb jij natuurlijk een heerlijke sjaal, muts en handschoenen!