Deze kerstmarkten openen dit weekend in Nederland én België

11 december 2019

De kerstdagen zijn nu écht in zicht, er zijn dan ook al een aantal kerstmarkten geopend en ook dit weekend wordt er in sommige steden weer afgetrapt. Pak snel je agenda bij de hand om alle steden en data te noteren, want deze kerstmarkten mag je niet missen.

Nederland

De kerstmarkt in Deventer is geopend van donderdag 12 tot zaterdag 14 december. Het hele weekend is er van allerlei leuks te beleven in de stad. Op zondag wordt Deventer omgetoverd tot kerststad en kun je de hele middag genieten van het Charles Dickens Festijn. 

Ook de grootste kerstmarkt van Nederland is dit weekend geopend. Van vrijdag 13 tot zondag 15 december kun je genieten van maar liefst 300 kerstkraampjes op de kerstmarkt van Dordrecht. De kraampjes vormen samen met een aantal attracties, een parcours van 2,5 km lang. Naast dat het de grootste kerstmarkt van ons kikkerlandje is, loopt deze ook nog eens door de binnenstad en langs de havens. Dat zijn toch redenen genoeg om er dit weekend op uit te trekken?

We weten nu dat de grootste kerstmarkt van Nederland dit weekend open is, maar ook de meest unieke gaat vanaf vrijdag 13 december van start. In Leiden geniet je van een drijvende kerstmarkt en ijsbaan. Dat is nog eens bijzonder én daarom zeker een bezoekje waard! Ook geniet je van de nostalgische kermis en Winterse verhalen op het Pieterskwartier.

De laatste kerstmarkt die dit weekend opent in Nederland is die in Zwolle. Op zaterdag 14 december kun je de kerstmarkt bezoeken én tegelijkertijd gaat het IJsbeeldenfestival van start. Let wel op dat je voor het festival kaartjes moet kopen. Kerstmarkt Zwolle

België 

Één van de oudste kerstmarkten in België, is de Leuvense kerstmarkt. Vanaf dit weekend kun je hier weer een bezoekje aan brengen. Op deze kerstmarkt vind je niet alleen traditiegetrouwe artikelen, maar ook unieke geschenken. Zo koop je naast mooie kerstdecoratie ook verzorgingsproducten én een cadeautje voor jouw huisdier. En naast Belgische producten, kun je ook handgemaakte artikelen uit o.a. Polen, Zweden en Spanje kopen. De openingstijden verschillen per dag, dus houdt onze openingstijden pagina goed in de gaten. 

Ook de kerstmarkt in Sint-Niklaas zal dit weekend open zijn. Trek er dit weekend op uit naar België en bezoek deze gezellige kerstmarkt. Naast maar liefst 60 chalets, geniet je ook bij de kampvuurkring en de diverse foodtrucks. Natuurlijk zijn er ook een ijspiste en winterkermis te vinden! 

De laatste kerstmarkt die dit weekend open gaat is die van Lier. Alle horecagelegenheden hebben hier hun eigen kraampje, wat zorgt voor een leuke sfeer, Bovendien wordt er ook veel aandacht aan muziek besteedt. Zo komen er DJ’s, bandjes en andere muzikanten langs om de bezoekers in kerstsferen te brengen. 

Let op dat veel kerstmarkten alleen dit weekend zijn geopend. Bekijk snel de openingstijden, zodat jij jouw favoriete kerstmarkt niet misloopt.

Kerstmarkt Lier