De meest bijzondere kerstcadeaus voor de reislustige geest

13 april 2020

Kerstcadeaus aanschaffen is niet altijd de meest gemakkelijke taak, vooral als je mensen niet zo heel goed kent. En om nou weer met de zoveelste paar sokken of kersttrui die maar één keer gedragen wordt aan te komen is misschien niet het meest inspirerend. Je wilt toch liever iets aan iemand geven waar diegene echt iets aan heeft of echt plezier aan kan beleven, niet iets wat de dag na kerst weer in de prullenbak belandt. Gelukkig zijn er ontelbare ideeën voor cadeaus waar je zo’n beetje iedereen blij mee kan maken. Heb jij een reislustige vriend, vriendin of familielid wie jij deze kerst graag blij wilt maken? Dit zijn de beste top cadeaus voor iedereen die van een reisje houdt.

1. Schenk een ervaring

Met materialistische levensstijlen die steeds minder extravagant worden en steeds meer mensen die liever geld uitgeven aan ervaringen in plaats van aan spullen is een ervaring cadeau doen misschien wel één van de beste ideeën. Iets bijzonders samen doen is immers een herinnering voor altijd. En je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Gaat het om je partner of een familielid wie je graag eens een keer iets bijzonders cadeau zou willen doen tijdens de kerstdagen, doe dan bijvoorbeeld inspiratie op bij dit lijstje met de 5 leukste kerstreizen en trek er gezamenlijk een weekendje op uit. Struin kerstmarkten af of bezoek sprookjesachtig besneeuwde dorpjes om helemaal in de kerststemming te komen. Is een hele reis cadeau doen je te veel? Ga dan voor een dagje weg, een keertje lekker uit eten, of geef een cadeaubon voor één van de vele avonturierparken of escape rooms die je in Nederland kan vinden.

Londen kerst

2. De beste reisboeken allertijden

Een van de meest perfecte cadeaus om te schenken tijdens kerst aan de reislustige persoon is een boek. Verhalen om nieuwe reisinspiratie in op te doen tijdens de koude kerstdagen is uiteraard een favoriet voor velen. Ga voor iets moderns zoals de Pocket Atlas of Remote Islands van Judith Schalansky, een heerlijk boek om op een regenachtige dag doorheen te bladeren op zoek naar bounty eilanden. Is de persoon aan wie jij iets wil schenken meer een fan van klassiekers, denk dan aan het wereldberoemde verhaal van Jules Verne, Reis om de wereld in 80 dagen. Een boek boordevol avonturen en reisinspiratie. Het is immers bewezen dat deze bijzondere reis nu in slechts 80 uur met trein en bus af te leggen is. Een avontuur waar iedere reiziger tijdens de kerstdagen graag bij weg droomt. Wil je kerst, reizen en romantiek helemaal met elkaar verbinden? Kijk dan eens naar schrijfster Elyse Douglas die verschillende kerstverhalen schreef waarin de hoofdpersoon ofwel door tijd of door de wereld reist.

reizen

3. De kraskaart

De kerstvakantie is de ideale periode om je huis te upgraden of opnieuw leuk in te richten. En een extra persoonlijke leuke decoratieve toevoeging aan de woonkamer is misschien wel een van de beste kerstcadeau’s ooit. Ken je iemand die er enorm van houdt om constant nieuwe plekken te bezoeken? Dan is deze kraskaart misschien een geweldig idee om als kerstcadeau te schenken. Klein, niet duur en absoluut iets waar je iedere reiziger blij mee maakt om hun huis mee op te fleuren. Op de kaart kan je alle landen en plekken die je bezocht hebt als het ware open krassen zodat ze zichtbaar worden. Zo heb je iets in je huis waarop de reiziger al zijn herinneringen samen kan brengen en wat een uitstekend stuk is om je verhalen mee te beginnen.