De kersttrends van dit jaar

12 november 2021

Kerst, wie is er niet dol op? We zijn er allemaal mee groot gebracht en zetten deze traditie natuurlijk ook graag door. Kerst staat niet alleen in het teken van cadeautjes geven en krijgen, maar ook van  uitproberen, en van familie, natuurlijk. Kerst is namelijk een familietraditie, waar iedereen gezellig bij elkaar komt, verhalen deelt onder het genot van lekkere drankjes en hapjes. Hoewel met kerst het hele huis wordt versierd, is het toch altijd de vraag wat de trends dit jaar weer zullen zijn. En volgen jullie dan die trends of kiezen jullie elk jaar weer voor dezelfde decoratie? In dit artikel lees je over de kersttrends van 2021. 

De kersttrends van dit jaar

Natuurlijke tinten

We zien deze kleuren steeds vaker terug komen in het interieur. Daarom is het ook niet zo gek dat deze trend wordt doorgetrokken in de decoratie. Het gaat niet alleen om de kleuren, maar ook zeker om de materialen. Zo natuurlijk mogelijk is tegenwoordig helemaal hip. Aangezien kerstdecoratie ook worden gezien als accessoires, schitteren zij in dezelfde kleuren in jouw huis. Hoewel velen Kerst zullen associëren met de kleur ‘rood’, hoeft dat niet altijd terug te komen. Natuurlijke tinten en materialen zijn dit jaar juist heel populair en een echte trend. 

Vier het groots

Kerst is natuurlijk een feest dat uitbundig gevierd wordt. Er wordt met geen een feestdag zo uitgepakt als met Kerst. Maar, toch kan het altijd nóg wat grootser. Neem Amerika als voorbeeld, waar alles over de top is. Deze trend komt ook steeds meer naar Nederland. Zo kunnen kerstballen niet groot genoeg zijn. Ook andere decoratie mag opvallen. Dat het Kerst is, hoeft niet onder stoelen en banken gestoken worden. Hang je huis daarom vol met verschillende soorten kerstslingers of kerstkransen. 

Een boom, slinger of krans hoort natuurlijk vol te hangen met decoratie. Kerstballen en kerstverlichting zijn dan ideaal als versiering. Ook dat mag uitbundig. Kerstballen mogen zo groot en kleurrijk mogelijk. Hetzelfde geldt uiteraard voor andere kerstversiering. Onthoud dat de decoratie nooit over de top kan zijn, als je niet in de buurt komt bij de Amerikaanse versiering van huizen. Neem een bepaalde kerstfilm als uitgangspunt en versieren maar! 

Dat betekent ook dat de gevels niet leeg mogen blijven. Het versieren van de tuinen en balkons wordt ook steeds populairder, in ieder geval in Nederland. Hang bijvoorbeeld een kerstkrans aan de deur of een kerstslinger aan het balkon. Dan heb je in ieder geval een begin gemaakt. Vooral verlichting is dan ook heel belangrijk. Het is toch veel gezelliger om door een straat met kerstverlichting te rijden? Zo creëer je dus niet alleen bij je eigen een kerstgevoel, maar ook bij anderen die jouw huis passeren. Voor de extreme versierders: een kerstboom of opblaas sneeuwpop in de tuin is nooit te gek. Kerst mag uitbundig gevierd worden en dat mag je ook zeker delen met anderen. 

De mooiste kerstversiering

Blijf bij de oude tradities

Oude tradities roesten niet. En daarom zijn bepaalde kleurenthema’s altijd een trend als het om Kerst gaat. Bepaalde kleuren worden nou eenmaal geassocieerd met Kerst en zullen dan ook in elk huishouden te vinden zijn. Het is niet nodig om van die kleurenthema’s af te stappen, want deze blijven juist altijd populair. We hebben het uiteraard over de kleuren: groen, rood en goud. De kerstkleuren die in 2021 ook écht nog trendy zijn. Het is altijd aan te raden om decoratie van vorige jaren nog te bewaren. Wellicht wil je volgend jaar wel weer paarse kerstballen, ook al past dat vandaag de dag misschien niet in het interieur thuis. Combineren mag ook altijd en vooral met Kerst is dat geheel toegestaan. Zoals we eerder al zeiden: Kerst kan niet uitbundig gevierd worden, dus brand los met kleur, figuren en groottes. Alles past bij mekaar als het om Kerst gaat. Ook dat is een van de kersttrends