Bestel nu de kerstpakketten voor dit jaar!

16 augustus 2022

Rond deze tijd zijn de meeste mensen nog niet bezig met de kerstdagen. Toch is het belangrijk om nu alvast voorbereidingen te gaan treffen. Voornamelijk voor bedrijven is dat belangrijk. Kerstpakketten moeten namelijk op tijd besteld worden. Doe je dat niet, dan heb je ten eerste minder keus. Ten tweede is het nog maar de vraag of er kerstpakketten beschikbaar zijn. Stel jij dit jaar jouw kerstpakket zelf samen of kies je een vast pakket? In dit artikel zie je de verschillende opties voor dit jaar.

Kerstcadeau

Een vast kerstpakket

Door middel van een kerstpakket zet je jouw personeel even extra in het zonnetje. Met zo’n pakket laat je weten dat je iemand waardeert en bedankt voor weer een mooi jaar in het bedrijf. Het is dan ook de bedoeling dat een kerstpakket deze boodschap uitstraalt. Besteed er als bedrijf dan ook echt aandacht aan. Vooral nu iedereen weer veel op kantoor werkt, kunnen we ook fysiek kerstpakketten uitdelen. 

Kies voor een vast kerstpakket, die al voor je is samengesteld. Deze pakketten zijn goed gevuld en daar is de nodige aandacht aan besteed. Zo verbluf jij jouw personeel, zonder er veel tijd aan te verliezen. Je kunt altijd nog uit verschillende pakketten kiezen. Niet elk pakket past wellicht bij jullie bedrijf. Als jullie staan voor duurzaamheid, dan wil je dat uiteraard ook doorvoeren in het kerstpakket. Zijn jullie werkzaam in de horeca? Dan kan een flesje drank wellicht niet ontbreken. 

Bovendien is het ook een kunst om een kerstpakket te kiezen waar je personeel echt blij mee is. Je kunt natuurlijk niet iedereen blij maken als je voor een vast pakket kiest, maar je kunt er wel enigszins rekening mee houden. Weet je bijvoorbeeld dat het merendeel van het personeel geen rode wijn drinkt? Dan kies je natuurlijk een kerstpakket, waar die fles niet in zit. 

Door jezelf een paar simpele vragen te stellen, kun je dan heel snel het perfecte kerstpakket uitzoeken, waar hopelijk de hele crew blij mee is. 

Een kerstpakket samenstellen

Wil je toch iets meer aandacht besteden aan je personeel? Dan zul je wellicht eerder kiezen om zelf een pakket samen te stellen. Je bent daar wel meer tijd mee kwijt, maar voor je personeel heb je dat er natuurlijk ook voor over. Zij staan gedurende het jaar voor jou klaar en zorgen voor jouw omzet. Dan mag je daar ook echt wel een beetje meer tijd aan besteden aan het einde van het jaar.  

Er zijn bepaalde producten die het goed doen in een kerstpakket. Drank is er daar uiteraard een van. Drankgeschenken op zichzelf kunnen al dienen als een leuk kerstpakket. Bovendien kun je het pakket uit uitbreiden door meerdere producten eraan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een lekker nootje voor bij de wijn. Of andere lekkere snacks, die lang goed kunnen blijven. 

Daarnaast kun je het pakket nog wat persoonlijker maken. Voornamelijk als je het toch zelf samenstelt. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke boodschap in de vorm van een kaartje. We hebben het dan niet over een standaard tekst, waar steeds een andere naam boven staat. Je moet er dan wel wat tijd en moeite in stoppen om persoonlijke boodschappen te schrijven. Met 2 à 3 zinnen ben je er natuurlijk al. 

Een persoonlijke tint kan ook zitten in andere dingen. Stop er bijvoorbeeld nog een persoonlijk cadeautje bij in elk kerstpakket. Cadeaubonnen zijn dan bijvoorbeeld heel geschikt. Denk aan een beauty cadeaubon voor de vrouwen en een bol.com bon voor de mannen bijvoorbeeld. Op die bonnen kun je dan ook altijd nog een persoonlijke boodschap achterlaten.