Regionale kerstmarkten België

Niet alleen in de grote Vlaamse steden vind je dit jaar de leukste kerstmarkten. Ook in de kleinere dorpjes en op verrassende locaties vind je kerstmarkten die zeker de moeite waard zijn. Wil jij weten waar je dit jaar de meest schattige kerstmarkten vindt? Bekijk dan ons overzicht van regionale kerstmarkten in België. 

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Kerstmarkt Geel

Winter in KortrijkRegionale kerstmarkten België

Kerstmarkt Sint-Niklaas

Kerstmarkt Turnhout

Kunstvolle kerstmarkt Westouter 

Kerst in Ieper

Winterfest Waregem

Organiseer jij een leuke kerstmarkt en wil je op deze pagina staan?

Stuur ons dan een mailtje via dit formulier!


Kerstmarkt Geel

Het is optimaal genieten geblazen tijdens de evenementen van Geel Wintert! Geniet tijdens deze periode van de gezellige winterbar, schaats je wangen rood op de schaatsbaan of bezoek de kermis. Natuurlijk sla je de kerstmarkt niet over!

Kerstmarkt Wintert belooft dit jaar een groots spektakel te worden. Voor vele Gelenaars is het evenement hét moment om gezamenlijk het jaar af te sluiten. Ook iedereen die buiten de stad woont zal zich razendsnel thuis voelen in de gezellige sfeer.

De kerstmarkt is toch wel het hoogtepunt van het evenement. Op de Havermarkt vind je de kraampjes waar de leukste kerstcadeaus en lekkerste hapjes en drankjes worden aangeboden. Ook de kerstman zelf ontbreek niet, geassisteerd door Paw Patrol hulpjes. Sportievelingen mogen de Sint-Armands kerktoren beklimmen en het spektakel van grote hoogte bewonderen.

Genoeg te doen dus, tijdens Geel Wintert. Ga dus zeker een kijkje nemen. Bekijk de website van Bruisend Geel voor meer informatie.Winter in Kortrijk

Jaarlijks wordt de Grote Markt in Kortrijk omgetoverd tot een magisch en feeëriek kerstlandschap. Je vindt er een zestigtal houten chalets terug waarin diverse eet- en drankstanden zijn ondergebracht. De kerstmarkt zelf is sfeervol verlicht en uitgedost met kerstbomen, ijssculpturen en bellenblazers. 

Daarnaast wordt er met het kinderkerstfoor ook aan de allerjongsten gedacht. Dit is een afgebakende zone op het markt met tal van foorkramen voor jonge kinderen. Zo kan je gaan eendjes vissen in de Disco Duck, schieten in Tir Texas of plaatsnemen op de kindermolen Bambino. 

Een kerstmarkt zou geen kerstmarkt zijn zonder grote schaatspiste. Is er aan jou geen grote schaatser verloren gegaan? Nuttig dan een lekkere glühwein in de verwarmde winterbar of zak lekker onderuit onder het overdekte terras. 

Bovendien biedt de stad op specifieke dagen ook kinderanimatie en groepsanimatie aan. Reden genoeg dus om af te zakken naar Kortrijk!

Sta jij te popelen om te gaan? Bekijk hier de openingstijden!


Kerstmarkt Sint-Niklaas

Ook de Grote Markt van Sint-Niklaas vormt in december het epicentrum van alle kerstactiviteiten in de stad. Met maar liefst zestig chalets, een heuse kampvuurkring, feeërieke verlichting, diverse foodtrucks en een gracieuze overkapping is de grootste markt van België voorzien op een hoog bezoekersaantal. 

In dit kerstdorp vind je naast tal van drank- en eetgelegenheden ook een ijspiste en authentieke winterkermis terug. Bovendien kan je op zondag gaan winter-winkelen in de stadskern! Sint-Niklaas blijft je verbazen.

Maar er is meer. Op 21 december kan je naar jaarlijkse gewoonte in Sint-Niklaas terecht voor de Santawalk. Dit is een ludieke wandeling voor jong en oud waarin deelnemers verkleed als kerstman mee paraderen. Dolle pret en een resem lachsalvo’s gegarandeerd!


Kerstmarkt Turnhout

Vanaf 13 december kan je opnieuw op de de Grote Markt van Turnhout terecht voor de jaarlijkse kerstmarkt. Maar liefst 17 verschillende verenigingen zorgen dit jaar voor een gevarieerd aanbod. De kerstmarkt van Turnhout onderscheidt zich daarnaast van andere gemeenten door haar multiculturele invalshoek. Inclusiviteit en verbondenheid zijn de sleutelwoorden. 

Geniet van een hapje en een drankje in één van de vele chalets of baan jezelf een weg tussen de verschillende souvenir kramen. Begeef je je graag op glad ijs? Trek dan je beste schaatsen aan en maak een gecontroleerde uitschuiver op de ijspiste. Warmere oorden opzoeken kan ook in de gezellige winterbar waar de glühwein rijkelijk vloeit. Bovendien gaat de opbrengst naar het goede doel, zo zijn je consumpties altijd goed en eerlijk besteed! Neem zeker ook een kijkje in de wintertuin, die met haar 800 vierkante meter één van de grootsten is in Vlaanderen. 

Maar er is nog veel meer! Je geniet doorlopend ook van tal van randactiviteiten. Geniet van Circus Ronaldo, maak een huifkartocht of luister naar één van de vele Winterse verhalen.


Kerst in Ieper

Sinds 2006 heeft Ieper het succes van zijn ijspiste op de Grote Markt doorgetrokken naar een echte kerstmarkt. Dit jaar kan je niet alleen wegdromen in de nostalgische carrousel, maar wordt ook de ijspiste in een nieuw jasje gestoken en kan je je wagen aan een ritje op rollercoaster Christmas Mouse!

Kerst in Ieper

Er staan dit jaar opnieuw 20-tal sfeervolle chalets op de Grote Markt, waar je kan genieten van typische kerstmarktproducten. Ook de ijspiste is dan toegankelijk. Schaatsen kan nu op elk moment van de dag. Weer of geen weer!

Ook kan je meedoen aan de koopweekends in december, waar je in het ‘Huis van de Kerstman’ je kerstkadootjes kan laten inpakken door Santa’s lieve helpers of waar je op de foto kan met de enige échte kerstman, en waar een kersttreintje je van de randparkings naar het centrum en terug brengt.

De prachtige kerstverlichting en de nieuwe lichtprojectie op de Lakenhalle zorgen gegarandeerd voor feërieke ambiance! Bekijk de website van Kerst in Ieper voor meer informatie.