Wat te doen in Durbuy: top 5 leukste bezienswaardigheden

Durbuy is de kleinste stad van de wereld. Toch is er in dit kleine plekje gelegen in de Ardennen genoeg te beleven. Ben je van plan dit jaar Durbuy te gaan bezoeken met kerst? Wij hebben een lijstje met met bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. 

  1. Microbrouwerij Marckoff bier

Hier wordt al sinds de zestiende eeuw bier gebrouwen. Het brouwen van bier was een lange tijd gestopt maar sinds 1989 is de brouwerij weer actief in gebruik. Het bier wordt maar in beperkte mate gebrouwen. Het wordt vooral verkocht aan lokale winkels en restaurants. Zeker leuk om  in de brouwerij een biertje te doen tijdens je bezoek aan deze stad.

 

2. Topiary Park 

Dit is de grootste vormsnoeituin die open is voor publiek. Verrassend genoeg bevindt deze tuin zich in het kleinste stadje ter wereld: Durbuy. De tuin strekt zich uit over 1 hectare. Het domein bevat 150 vormsnoeiers en 39 bloemenperken. Je kunt hier heerlijk langs wandelen. Vanaf het Topiary Park heb je een mooi uitzicht over de Ourthe en het kasteel van Durbuy.

3. Historisch centrum 

Het historische centrum van Durbuy is ontzettend mooi. De afgelopen eeuwen is de stad goed bewaard gebleven. Er staan veel huizen uit de 17e en 18e eeuw die uitstekend worden onderhouden door de bewoners van de stad. Er wonen slechts een paar honderd mensen hier. In het historisch centrum vind je ook het Kasteel van Durbuy. Helaas is het kasteel een privé bezit en dus ook niet toegankelijk voor publiek.

4. De grotten van Hotton

Deze grotten bevinden zich in de buurt van Durbuy. Deze attractie mag je zeker niet missen als je in de buurt bent. Waan je in de wereld van stalactieten, stalagmieten en kalk gordijnen in de meeste mooie kleuren en vormen. Je kunt alleen met een gids naar binnen. Rondleidingen duren ongeveer 45 minuten en beginnen om het uur.

5. Uitkijktoren van Durbuy

Vanaf de uitkijktoren heb je een goed zicht op deze kleine stad. Je kunt ervoor kiezen om met het treintje naar de uitkijktoren te rijden. Onderweg kom je langs allerlei mooie plekjes. Of ben je sportief ingesteld? Dan kun je ook te voet, maak een spannende boswandeling naar boven, let wel op het is een steile klim.