Wat te doen in Brasschaat: top 5 bezienswaardigheden in Brasschaat

Heb jij de kerstmarkt in Brasschaat bezocht en vraag je je af wat er nog meer leuk is in dit plekje? Ontdek hier de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in dit Belgische stadje.

1. Gunfire Museum

Ben je geïnteresseerd in de oorlogsgeschiedenis van België? Dan raden we je zeker aan om dit museum te bezoeken. Het Gunfire museum heeft een indrukwekkende collectie oorlogsvoertuigen, materialen en wapens die gebruikt werden door de Belgische strijdkracht. 

Een interessante en leerzame ervaring dus!

2. Kinderboerderij Mikerf

De kinderboerderij Mikerf ligt dicht bij een park waar je heerlijk kan wandelen. Deze kinderboerderij geeft kinderen de kans om de dieren beter te leren kennen en begrijpen. Buitenom alle dieren die je kunt bezoeken, kunnen kinderen hier ook heerlijk spelen. En er is een terras met picknicktafels waar je lekker iets kunt drinken.

3. Fort van Brasschaat

Het Fort van Brasschaat is onderdeel van de Stelling van Antwerpen, van de buitenste fortengordel. Het fort is nog steeds een militair domein. Daardoor is het helaas niet toegankelijk voor publiek. Het fort wordt momenteel niet gebruikt, waardoor heel veel vleermuizen er hun thuis van hebben gemaakt. Je kan wel te voet een wandeling maken naar het fort. Je komt dan door het bosrijke gebied van Brasschaat. Dit gebied heeft de Kempense Heide en is zeker leuk om doorheen te wandelen. 

4. Brasschaats Badhuis

Even helemaal tot rust komen? Dat gaat zeker lukken in dit prachtige badhuis. Het badhuis heeft een binnen en buiten zwembad, jacuzzi en koudwaterbaden. Er zit een restaurantje bij waar je wat lekkers kan drinken of eten. Hier kun jij in de stressvolle kersttijd zeker je batterijen weer opladen!

5. Peerdsbos

In het Peerdsbos kun je heerlijk wandelen. Het is een oud bos dat zich over een groot gebied uitstrekt. In het Peerdsbos bevindt zich ook een oude melkerij waar je een hapje of drankje kan nuttigen. Heerlijk om even te ontsnappen aan alle drukte en te genieten van de natuur.