5x tips om te stralen tijdens de kerstdagen

29 november 2022

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur en dat betekent dat je kunt beginnen met de voorbereidingen. Want wat moet er allemaal geregeld worden voor Kerstmis? Van het bedenken hoe het kerstdiner eruit gaat zien en het kopen van cadeautjes tot het nadenken over je outfit: het zijn allemaal dingen om over na te denken met de kerstdagen in het vooruitzicht. Vind je het belangrijk om er tiptop uit te zien met kerst? Wij zetten hieronder 5 tips op een rij die jou laten stralen tijdens de gezelligste dagen van het jaar!

5x tips om te stralen tijdens de kerstdagen

Verzorg je huid

Wil je stralend op de kerstfoto’s van dit jaar staan? Dan is het een goede tip om voorafgaand aan de kerstdagen je huid goed te verzorgen. Want hoe gezonder je huid eruitziet, hoe meer je straks straalt. Het verzorgen van je huid hoeft niet allemaal heel last-minute, bouw dit juist op. Begin een aantal dagen voor kerst al met dingen die een positief effect hebben op je huid. Denk bijvoorbeeld aan genoeg hydrateren en zorgen voor een goede nachtrust, maar ook aan het gebruiken van huidproducten. Doe er alles aan om je huid zo gezond mogelijk te maken voor de feestdagen, zodat je straks optimaal straalt. Een aanrader is ook om een paar dagen van tevoren een manicure of gezichtsbehandeling te boeken.

Verzamel een geschikte outfit

Eén van de belangrijkste dingen die invloed hebben op jouw uitstraling, is uiteraard je outfit. Want wat trek je aan tijdens Kerstmis? Bedenk eerst goed wat je plannen zijn tijdens de kerstdagen en bepaal op basis daarvan wat je graag wilt dragen. Heb je nog geen leuke party outfit in je kast liggen? Ga dan op zoek naar een tof item. Voor mannen is een mooi overhemd of een net pak een aanrader. Voor vrouwen kun je denken aan prachtige avondjurken. Met kerst mag het natuurlijk allemaal wat meer out-of-the-box, dus ga vooral op zoek naar een outfit waar je jezelf mooi en feestelijk in voelt.

Zoek passende sieraden uit 

Je outfit een boost geven? Dat doe je met behulp van een paar leuke sieraden. Sieraden maken je outfit hoe dan ook feestelijker en dat is uiteraard ideaal voor de kerstdagen. Denk bij mooie sieraden aan oorbellen, een ketting, armband, horloge of ring. Voor het mooiste effect is het een aanrader om voor sierden in dezelfde kleur te kiezen. Zo past alles goed bij elkaar en zie je er hoe dan ook stijlvol uit.

Accessoires toevoegen

Met een te gekke party outfit en wat leuke sieraden ben je al een goed eind op weg als je er modieus uit wilt zien tijdens de kerstdagen. Om je uitstraling nóg leuker te maken, is het ook een aanrader om accessoires te gebruiken. Accessoires geven jouw outfit nog net dat beetje extra en dat zorgt gegarandeerd voor een te gekke look. Denk bij accessoires voor bij je outfit bijvoorbeeld aan een riem, tasje of haaraccessoire. 

Haar en make-up

Haar en make-up spelen ook een belangrijke rol in hoe je er uitziet tijdens het kerstdiner. Voor zowel mannen als vrouwen is het goed om voor kerst wat extra aandacht te besteden aan het haar. Voor vrouwen kan het handig zijn om een paar dagen van tevoren alvast wat te testen, zodat je beter weet hoe het eruit komt te zien en wat je het mooiste vindt. Qua make-up voor vrouwen geldt hetzelfde. Als je het leuk vindt om uit te pakken met je make-up look, test dan even van tevoren hoe je het in gedachten had. Door dit van tevoren te testen weet je zeker dat je het mooi vindt of niet en zit je niet last-minute in de stress als het toch niet zo uitpakt als dat je in gedachten had. 

Met deze tips zorg je ervoor dat jij er stralend bij zit tijdens de kerstdagen. Bereid je goed voor op de feestelijke gelegenheden die je tijdens kerst op de planning hebt staan, dan loop jij tijdens kerst hoe dan ook modieus de deur uit!