Voorbereiding op de kerstdagen

09 november 2021

Kerst is een feestdag, die uitgebreid gevierd wordt. Hoewel Kerst eigenlijk maar 2 dagen duurt, zijn we er al vroeg bij als het om voorbereiding gaat. Dagen, al dan niet weken zijn we bezig om alles klaar te maken en te bestellen. Zet de kerstmuziek maar aan en de voorbereiding kan beginnen. Veel zaken zul je liever last-minute willen regelen, maar er zijn genoeg voorbereidingen die je nu al kunt treffen.

Kerstboom Kopen

Kerstboom kopen

Er moet natuurlijk op enig moment een kerstboom gekocht worden. Ga je dit jaar voor een echte of is een neppe, die geen naalden verliest meer iets voor jou? Ik kan me voorstellen dat je een nep boom een verstandige keuze vindt als je huisdieren hebt. Die naalden die in de voetjes komen te zitten is natuurlijk geen pretje. Maar, er zijn ook echte kerstbomen, die amper hun naalden verliezen. En ben nou eerlijk, een echte kerstboom geeft toch veel meer sfeer in huis? Een kerstboom kopen is tegenwoordig heel eenvoudig. Net zoals jouw boodschappen kan deze gewoon aan huis geleverd worden. Het eerste levermoment is 4 december, dus jouw Nordmann kan al snel in huis staan schitteren. 

Versiering verzamelen

Ben jij de persoon die elk jaar zijn kerstboom precies hetzelfde versiert of hoor jij bij de mensen die elk jaar weer van smaak veranderen? Hoe dan ook moet de versiering natuurlijk weer verzameld worden. Of je die nu opnieuw moet gaan kopen of van de zolder af moet halen. Misschien hebben niet alle kerstballen de vorige kerstdagen overleeft, waardoor je toch toe bent aan een heel nieuw set. Wellicht ben je groter gaan wonen, is er nu wel ruimte voor een grote boom en kom je versiering te kort. Misschien wil je dit jaar wel groots uitpakken en niet alleen de boom, maar heel het huis versieren. Dan is er natuurlijk nog flink wat werk aan de winkel. In de tuincentra liggen al veel accessoires, die jouw huis in kerstsferen kunnen veranderen. 

Cadeautjes kopen

Aan cadeaus kopen zitten natuurlijk niet bepaalde data verbonden. Daar kun je zo vroeg mee beginnen als dat je zelf wil. Hoewel de echte kerst cadeauverpakkingen nog niet in de winkel liggen, zijn er wel al zat andere cadeaus te koop. Een cadeau hoeft natuurlijk niet per se iets met kerst te maken te hebben. Koop het cadeau wat bij die persoon past. Dat kan een nieuw luchtje zijn, maar dat kunnen ook net zo goed een paar sokken zijn. 

Kerstmuziek uitzoeken

Met Kerst is het geen feest als er geen kerstmuziek wordt gedraaid. Elk jaar komen er weer nieuwe nummers bij, want elke artiest wil een kersthit uitbrengen. Maar, de echte klassiekers, dat is eigenlijk waar het om draait. Iedereen is toch fan van alle oude kerstmuziek? Mariah Carey, Wham en Frank Sinatra doen vast bellen rinkelen. Het zijn klassieke nummers, die iedereen mee kan zingen. Die mogen dus zeker niet missen op jouw playlist. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de radio op te zetten tijdens de kerstdagen. Maar, een eigen playlist is natuurlijk altijd beter. Zo heb je zelf in de hand wat er gedraaid wordt en kun je de favorieten van iedereen daarin verwerken. 

Stel het menu samen

Het is nog een beetje vroeg om alle ingrediënten voor het kerstdiner in te slaan. Maar, je kunt wel al na gaan denken over het menu. Wat wil je dit jaar eens gaan maken? Wordt het zoals elk jaar een heerlijk stuk varkenshaas? Of ben je eens toe aan iets nieuws? Je hebt in ieder geval nog genoeg tijd om het menu samen te stellen. Wellicht kun je input vragen van de rest van de gasten. Of misschien willen jullie dit jaar de gangen eens verdelen. Op die manier draagt iedereen bij aan het kerstdiner.