4x fijne verlichting in de winter

15 oktober 2020

Kerstverlichting

In de herfst gaan de lampen weer aan. Je maakt het gezellig in huis omdat het buiten koud en guur begint te worden. Dan wordt het binnen zo lekker knus en warm. Toch lukt het niet iedereen om echt een gezellige warme sfeer te creëren. Hoe dat komt? Dat heeft vaak vooral met de verlichting te maken. Dit zijn 4 voorbeelden van fijne verlichting in de winter.

Dimbare verlichting

Dimbare verlichting is ideaal. Je kunt de felheid van je lamp precies afstellen naar wat je aan het doen bent. Ben je bijvoorbeeld aan het hobbyen of lezen, dan is het fijn als je fel en helder licht hebt. Maar zit je knus in een hoekje tv te kijken, dan is het juist fijn als het licht zacht en gedempt is. Natuurlijk ga je voor ledverlichting, want dat is het meest duurzaam en het zuinigst. Je kunt ook kiezen voor slimme ledverlichting die je op afstand kunt bedienen en die ook dimbaar is.

Schemerlampen

Weet je waarom een schemerlamp een schemerlamp heet? Omdat het een lamp is die de hele ruimte verlicht, maar met een zacht en schemerend licht. Het is een soort ‘achtergrondlamp’. Een schemerlamp is heel prettig om in de basis sfeer te maken in de ruimte. Misschien denk je bij een schemerlamp aan een bejaarde oude lamp die je oma vroeger had staan. Maar er zijn gelukkig ook hele mooie moderne schemerlampen te vinden.

Kerstlampjes

Het maakt niet uit dat het nog geen kerst is: kerstverlichting is dé ultieme sfeermaker. Dit kun je gerust al eerder toepassen. Een streng kerstlampjes hier of daar geeft al heel veel extra sfeer in je interieur. Dat betekent niet dat je in oktober al een opgetuigde kerstboom moet hebben, maar het is wel leuk om hier en daar wat kerstverlichting toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor wat subtiele lampjes langs de trap, boven je bed of langs een kast. Heb je een beperkt budget, check dan deze 6 tips voor het vinden van goedkope kerstspulletjes.

Vuur

Vuur is ook echt een sfeervolle verlichting. Dat is een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een open haard of een kleine gesloten haard. Maar een haard is niet altijd een handige of haalbare optie. Dan kun je ook kiezen voor het licht van een imitatievuurtje. Er zijn mooie elektrische kachels met zichtbare vlammetjes. En je kunt zelfs nog kiezen voor een vuurtje op een beeldscherm, al verliest dat wel veel van de warme uitstraling die je eigenlijk nodig hebt.

In de winter is je verlichting erg belangrijk. Je hebt meer fel licht nodig omdat de zon minder schijnt. Tegelijkertijd is sfeerverlichting erg belangrijk om je huis gezelliger en knusser te maken. Ben jij op zoek naar mooie sfeerverlichting in de woonkamer of slaapkamer? Dan zijn deze 4 soorten verlichting je beste vriend.

Open haard