6 tips voor de aankoop van kerstartikelen met een beperkt budget

11 december 2019

Sinterklaas is inmiddels weer vertrokken en kerst staat alweer voor de deur: tijd om het hele huis in gezellige kerstsfeer te brengen. Maar hoe maak je het huis nu sfeervol wanneer je wat minder budget hebt om kerstspullen mee aan te schaffen? We geven je een aantal handige, praktische tips!

1. Koop buiten het seizoen

Je kunt seizoensgebonden artikelen zoals kerstartikelen best buiten het seizoen kopen. Wanneer je bijvoorbeeld na de kerst op zoek gaat naar leuke decoratieve items zul je zien dat het gros flink afgeprijsd is. Zo kun je voor een klein budget alle kerstspullen aanschaffen die je voor de volgende kerst nodig hebt!

kerst2. Wacht op de acties

Weet je ongeveer wat je wilt halen? Wacht dan even op de acties: grote winkels bieden namelijk periodiek goedkope kerstspullen aan waardoor jij jouw kerstspullen voor een prikje van de originele prijs aan kunt schaffen. Hoe meer geduld je hebt, hoe groter de kans dat je een aantal mooie acties tegen het lijf loopt!

3. Kies een budget

Waar veel mensen tegenaan lopen tijdens het kopen van kerstspullen is dat ze zodra ze aan het winkelen gaan met veel meer thuis komen dan ze eigenlijk gepland hadden. Niet alleen
eindig je zo met overdadig veel kerstspullen, maar ook met een lege portemonnee. Maak dus vooraf een lijstje van welke kerstspullen je echt wilt hebben, en koppel hier een budget aan. Blijf hoe dan ook binnen het budget om financiële teleurstellingen te voorkomen!

4. Pak het slim aan

Niet iedere kamer hoeft helemaal vol met kerstspullen te staan. Beperk de kerstspullen juist tot de ruimten waar je de meeste tijd doorbrengt zoals bijvoorbeeld de woonkamer en eetkamer. Hoe minder ruimten in huis je hoeft te decoreren, hoe minder budget je hier uiteindelijk aan kwijt zult zijn.

5. Decoreer in details

Je hoeft niet het hele huis vol kerstspullen te zetten om een kerstsfeer te krijgen: je kunt het ook juist met de kleine details doen. Koop bijvoorbeeld een grote neppe kersttak en knip
deze in stukjes zodat je de kleine stukjes in elementen door de hele woning heen terug kunt laten komen.

6. Maak het lekker zelf

Er zijn online maar genoeg leuke tutorials te vinden waarmee je zelf handgemaakte kerstspullen kunt maken: van kaarten tot decoratieve items. Het kost je een stuk minder geld, geeft je de mogelijkheid om alles lekker persoonlijk te maken en is nog leuk om te doen ook!