Zo vind je het perfecte kerstcadeau voor je collega!

06 november 2023

De kerstdagen op het werk zijn vaak super gezellig. Ze brengen het feestelijke gevoel naar kantoor, en laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van kerst? Dit vieren met je collega’s en personeel is niet alleen belangrijk, het is ook hartstikke leuk. Wat is beter om het kerstgevoel op kantoor te verspreiden, dan met Kerstgeschenken? In deze blog geven we je tips over hoe je het perfecte Kerstgeschenk voor je personeel uitzoekt!

Het Perfecte Kerstcadeau Voor Je Collega

Waarom is het zo belangrijk?

Waarom zou je eigenlijk de moeite nemen om kerst te vieren met je collega’s? Nou, voor starters, het brengt de teamgeest naar boven. Het geeft je kansen om buiten de werkplek te ontspannen, te socializen en de banden tussen het personeel te versterken. Daarnaast vermindert het de werkstress en brengt het iedereen in een feestelijke stemming. Wie houdt er nu niet van een goed kerstfeest?

Tien tips voor Kerstgeschenken

Maar wat zijn nu goede Kerstgeschenken voor personeel? Geen zorgen, hier zijn tien tips om ervoor te zorgen dat je het perfecte Kerstgeschenk vindt:

  1. Wees attent: probeer een Kerstgeschenk te vinden dat aantoont dat je je collega’s kent. Iets waarvan je denkt dat ze echt blij mee zullen zijn. Om net een persoonlijke touch toe te voegen kun je denken aan iets dat te maken heeft met hun hobby’s, interesses, of zelfs iets dat ze in de pauzeruimte hebben genoemd. 
  2. Houd het professioneel: er is niks mis mee om grappige en persoonlijke geschenken te geven, maar onthoudt dat het nog steeds een zakelijke omgeving is. Vermijd geschenken die ongepast kunnen zijn. 
  3. Blijf binnen het budget: de meeste kantoren hebben een budget voor Kerstgeschenken. Zorg ervoor dat je je hieraan houdt zodat niemand zich ongemakkelijk voelt. 
  4. Handige geschenken: praktische geschenken voor je personeel zijn altijd goed. Denk aan kantoorbenodigdheden, een grappige koffiemok, of een leuke kalender voor het nieuwe jaar. 
  5. Eten en drinken: als je niet zeker weet wat je collega’s of personeel leuk vinden, kun je nooit fout gaan met eten of drinken. Een doos met heerlijke traktaties of een fles goede wijn doet het vaak goed.
  6. Kerstkaarten: vergeet niet een mooie kerstkaart toe te voegen. Een persoonlijk geschreven boodschap kan een eenvoudig geschenk omtoveren tot iets speciaals. 
  7. Groepscadeau: als je niet zeker weet wat je individuele collega’s leuk vinden, kun je overwegen om een groepscadeau te geven. Bijvoorbeeld, een grote mand snacks voor iedereen om te delen. 
  8. Geschenkkaarten: als je echt vastzit, is een cadeaubon een veilige keuze. Zo kunnen je collega’s zelf iets kiezen waar ze echt van kunnen genieten.
  9. Handgemaakte geschenken: als je creatief bent, is het leuk om te overwegen om een handgemaakt geschenk te maken. Dit laat zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau. 
  10. Feestelijke verpakking: vergeet de verpakking niet! Een mooie cadeauverpakking kan zelfs een bescheiden cadeau er geweldig uit laten zien.

Kortom, Kerst vieren met je collega’s is niet alleen gezellig, het versterkt ook de banden tussen collega’s en zorgt voor een goede werksfeer. Wat is dan een betere manier om wat waardering voor je personeel en collega’s te tonen dan door middel van Kerstgeschenken! Als je er na deze tien tips nog niet bent uit gekomen, overweeg dan te kijken op Tezet voor meer kerstinspiratie!