Zo verras je jouw medewerkers tijdens de feestdagen

30 augustus 2022

Na een jaar hard werken en elke dag de handen uit de mouwen steken zit het jaar er bijna op. Dat is natuurlijk een reden voor een feestje. De kerstdagen vieren we zoveel mogelijk met familie en vrienden, maar op het werk mag daar ook aandacht aan besteed worden. Hoe laat jij jouw medewerkers blijken dat je blij met ze bent en dat je ze bedankt voor een jaar hard werken? Dat lees je in dit artikel. We zetten wat ideeen voor jou op een rijtje.

Medewerkers verrassings kerstdiner

Een heerlijk diner

Aan het eind van het jaar zou je alle medewerkers kunnen verrassen met een heerlijk diner. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de grootte van het team. Uiteten met 500 man zal veel moeilijker gaan dan een diner met 50 personen. Een etentje is in ieder geval een leuke manier om het jaar af te sluiten. Even kort terugblikken op het afgelopen jaar, de successen die zijn behaald en de doelen die nog staan. Daarna is het klaar met het kletsen over werk. Jullie zijn immers bij een om de feestdagen te vieren. Dan hoef je echt niet meer over werk te praten, maar over zaken die jullie interesseren. 

Een team building

Het is altijd goed om eens in de zoveel tijd een teambuilding te organiseren. Voornamelijk als er veel veranderd qua medewerkers binnen het bedrijf. Vlak voor de feestdagen is een mooie tijd om samen te komen. Al is het wel aardig koud voor buiten activiteiten. Gelukkig kun je ook veel binnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een escaperoom, indoor midgetgolf of jeu de boules. Allemaal activiteiten die prima binnen uit te voeren zijn en waar je goed in teamverband kunt werken. Zo zijn er nog veel meer sport en spel activiteiten voor teambuilding te bedenken. Ook hierbij hangt het weer af van de grootte van jullie team.

Een vol kerstpakket 

Het klinkt wellicht heel cliché, maar een kerstpakket hoort er eigenlijk gewoon bij aan het einde van het jaar. Het is een doos vol cadeaus, waarmee je echt de boodschap over kunt brengen dat je dankbaar bent voor een fantastisch jaar. Het nadeel is altijd dat je niet iedereen blij kunt maken, maar dat geldt net zo goed voor een diner of een team building dag. Besef als werkgever ook dat iedereen verschillend is en dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen. Het gaat erom dat je jouw personeel waardeert en op welke manier je dat laat merken. Alhoewel kerstpakketten al jaren cadeau worden gedaan, zijn deze nog steeds gigantisch populair. Voornamelijk nu dit jaar, omdat het mogelijk is om de pakketten weer op te halen. Je kunt alvast de mooiste kerstpakketten van 2022 hier bekijken. Wellicht dat er een typisch pakket bij zit voor jullie bedrijf. Nu is de perfecte tijd om je er alvast op te oriënteren. Voordat je het weet zijn alle pakketten alweer uitverkocht. 

Een keuze cadeau

Als baas zijnde is het soms lastig om een cadeau uit te zoeken voor je personeel. Dit heeft er vaak mee te maken dat je iedereen blij wil maken, wat eigenlijk onmogelijk is. In dat geval kun je jouw medewerkers beter zelf een cadeau laten kiezen. Dan weet je zeker dat ze er blij mee zijn. Je kunt bijvoorbeeld een paar opties geven, waar ze daarna uit moeten kiezen. Dat zou een optie kunnen zijn. De andere optie is om een cadeaubon van een bepaald bedrag te geven. Ze kunnen deze dan zelf verzilveren en er een cadeau van kopen. Het probleem is wel dat er zoveel cadeaukaarten zijn om uit te kiezen, dat het alsnog lastig is om iedereen tevreden te stellen. Een Bol.com cadeaubon is dan wellicht het meest toegankelijk.