Zo tel je op een persoonlijke manier af naar kerst

25 oktober 2022

Binnenkort liggen de winkels er weer vol van: adventskalenders! Ze komen elk jaar in gekkere vormen en maten. Aftellen naar kerst doe je tegenwoordig met gin, parfum, kousen, boekjes, oorbellen of zelf designspulletjes. Hoeft het voor jou zo gek niet, maar wil je wel met het hele gezin aftellen naar de warmste winterdag van het jaar? Ga dan voor een gepersonaliseerde adventskalender! Wij vertellen je hoe. 

Kerst Adventskalender

Hoe werkt een adventskalender?

Misschien kom je nu even uit de lucht gevallen. Een adventskalender? Wat is dat? Dat snappen we, want de adventskalender is even weggeweest uit de huiskamers, maar nu is hij dus weer helemaal trending. En terecht! Want wat is er leuker dan met het hele gezin elke dag een kleine verrassing te krijgen, al aftellend naar kerst? 

Want dat is precies hoe een adventskalender werkt. De vier weken voor kerst tel je af. Elke dag mag je een luikje in de kalender openmaken. Daar zit dan een snoepje of klein cadeautje achter. Je snapt wel dat kinderen dit fantastisch vinden!

Doe-het-zelf adventskalender

Je vindt de periode voor kerst in elke winkel wel een bijzondere adventskalender, maar écht fijn wordt het als je je adventskalender gewoon zelf maakt. Je kan natuurlijk aan de slag met karton, schaar en lijm. Maar je kan ook een adventskalender online ontwerpen met foto’s van het hele gezin. Er zijn heel wat websites die je creatief aan de slag laten gaan met de mooiste foto’s van het voorbije jaar. Een superleuk moment om uit te kijken naar kerst, maar meteen ook terug te kijken op de leukste herinneringen van het jaar dat bijna voorbij is! 

Andere kalenders

Is zo’n adventskalender niet echt jouw ding of heb je zelf al iets anders in gedachten? Dan zijn er nog heel wat andere soorten kalenders die je zelf kan ontwerpen. Want wat is er een beter kerstcadeau dan een kalender? Iedereen heeft er sowieso eentje nodig bij het begin van het nieuwe jaar en ook hier kan je een fotokalender maken met afbeeldingen van het voorbije jaar. 

Denk bijvoorbeeld aan een verjaardagskalender, waarin je zelf al een aantal verjaardagen noteert. Of een maandkalender, waar je alvast de vakanties in aanduidt. Of wat dacht je van een goede ouderwetse bureaukalender? Nu we weer meer thuiswerken, is dat een perfecte aanvulling op de werkplek, en heb je er meteen mooie foto’s bij! 

Wat voor kalender je ook kiest, scoren doe je met dit cadeautje sowieso. Een adventskalender of niet – het aftellen naar kerst is bij deze alvast begonnen!