Zó maak je jouw woning kerstklaar

17 november 2020

Nog even en het is alweer december. De maand van Sinterklaas, van kerstborrels (dit jaar helaas via Zoom), van de leukste deuntjes van Mariah Carey en Michael Bublé en van vrolijk verlichte kerstbomen. Ben jij er al helemaal klaar voor? Als dat het geval is breng je met onze tips ook je huis binnen een handomdraai in de kerstsferen! Lees gauw verder.

Tip 1. Kies een thema en kleurenpallet

Het is het makkelijkst om te werken met een thema. Door de kleuren, stoffen en decoraties die je gaat gebruiken op elkaar af te stemmen creëer je namelijk het mooiste geheel. Gebruik het liefst niet meer dan vier verschillende kleuren. Hoe meer je er gebruikt, hoe rommeliger het eindresultaat wordt. Te weinig kleuren gebruiken raden we echter ook weer niet aan, omdat het geheel dan gauw wat saaier kan worden.

Extra tip: Vergeet niet om ook de kleuren die je in je kerstboom gaat gebruiken af te stemmen op de rest van je decoraties. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het uitkiezen van kerstballen en kerstslingers.

Kerstklaar

Tip 2. Selecteer een paar eyecatchers

Het is heel verleidelijk om je hele huis vol te proppen met allerlei leuke kerstversieringen, maar onthoud: less is more. Het gebruik van te veel decoraties zorgt er al gauw voor dat je huis rommelig gaat ogen. Dan kun je beter kiezen voor een paar echte eyecatchers en de rest van je woning rustig houden.

Extra tip: Een voorbeeld van een leuke eyecatcher is een led lichtgordijn! Dit is een horizontaal snoer waaraan verschillende verticale snoeren bevestigd zijn, die als een gordijn naar beneden vallen. Door deze aan de muur, voor het raam of in de deuropening te bevestigen voeg je een leuk en zeer sfeervol accessoire toe aan je woning. Hier krijgt iedereen direct een echt knus kerstgevoel van.

Tip 3. Vergeet de buitenkant van je woning niet

Met een vrolijk versierde binnenkant van je huis kan de buitenkant natuurlijk niet achterblijven. Een leuke manier om je huis te versieren is met ijspegelverlichting. Deze verlichting is namelijk subtiel én winters. IJspegelverlichting bestaat uit een horizontaal snoer waaraan verschillende verticale snoeren bevestigd zijn. Omdat deze op een speelse manier naar beneden vallen wordt hiermee het uiterlijk van ‘echte’ ijspegels nagebootst. Perfect voor het creëren van een kerstachtig gevoel, zelfs als het dit jaar geen witte kerst wordt!

Extra tip: Als je kerstverlichting buiten gaat ophangen moet je er wel altijd rekening mee houden dat de producten weerbestendig moeten zijn. Check de IP-classificatie, want deze geeft aan of de lampjes buiten gebruikt kunnen worden. Producten met een beschermingsniveau van IP44 of hoger zijn bestand tegen regen, sneeuw en kou.

Met onze tips zorg je ervoor dat jouw woning er deze kerstperiode het leukst uitziet! Neem zowel de binnen- als de buitenkant onder handen, houd een bepaald (kleuren)thema aan en ga voor échte eyecatchers om te zorgen voor het beste eindresultaat.

Kerstklaar