Zó heb jij het beste kersthuis van jouw buurt!

27 augustus 2019

Kerst is in zicht! Nou ja, het duurt nog ruim 4 maanden. Dat lijkt voor jou toch erg dichtbij. Ben jij ook zo’n echte kerstfanaat die al weken van tevoren begint met aftellen? Dan helpen wij je alvast aan de leukste versieringen voor thuis zodat jouw huis zeker zal uitblinken tijdens de decembermaand. 

Versiering

Je houdt van de muziek, de gezelligheid en de versieringen. Laten we ons nu eens bezighouden met dat laatste. Ga jij ook all out om jouw vrienden, familie en verdere gasten te verrassen met jouw prachtige kerstversiering thuis? Het kan nóg spectaculairder! Hieronder lees je hoe jij jezelf (en de rest van jouw buurt) overtreft. 

Kerst theedoeken en -handdoeken

Laten we beginnen met de keuken, want dit is toch écht de belangrijkste plek tijdens kerst. (Niet alleen tijdens kerst trouwens, want laten we even eerlijk blijven: er gaat niets boven eten.) Hang eens speciale kerst theedoeken en andere kerst keukendoeken op. Dit is een kleine moeite, maar verandert het hele uiterlijk van jouw keuken. Je kunt ze aan passende hangers of over de stang van je oven ophangen. Je maakt jouw kerst keuken helemaal af door ovenwanten en/of zelfs pannenlappen met kerstpatroontjes toe te voegen. 

Keukenschort

We zijn zeker nog niet klaar met de keuken! Want naast keukentextiel hangt er misschien ook wel een keukenschort bij jou in de keuken. Hang vooral een speciaal kerst schort tussen de kerst theedoeken en -handdoeken, want dat ziet er super leuk uit. Denk aan schattige schorten met een kerstboom of een sneeuwman. Of zelfs met quotes zoals ‘’Santa’s Little Helper’’ of ‘’Christmas calories don’t count’’. Hier gaan jouw gasten jou sowieso over complimenteren. 

Kerstdoeken

Versier het raam en de vensterbank

Kale ramen en vensterbanken zijn verboden tijdens de feestdagen! Het is ook zonde om hier niets mee te doen, want je kunt hiermee echt alle kanten op. Zo hang je bijvoorbeeld een prachtige kerstkrans voor het raam. Ook doen mooie decoraties aan lintjes het altijd erg goed. Verdere opties zijn een paar kleine kerstboompjes op de vensterbank en een tafereeltje met wat kaarsen, lichtjes en andere kerstdecoratie. Dit is van buiten én binnen prachtig om te aanschouwen. 

Bouw een kersthuisje of zelfs -dorp

Je kunt jouw huis pas echt een kersthuis noemen met… miniatuur kersthuisjes! Neem nou bijvoorbeeld de enige echte Lemax kersthuisjes. Deze komen in allerlei soorten en maten zodat jij het meest unieke kerstdorp samenstelt. Kersthuisjes, figuren en bewegende attributen. Je kunt het zelf zo gek niet bedenken. Creëer beweging in jouw kerstdorp met een ijsbaan, trein of kabelbaan en laat iedereen versteld staan! Een fantastisch kerstdorp bouwen was nog nooit zo eenvoudig, dus probeer het zeker zelf eens uit. 

Kerstlichtjes

Eigenlijk hoort deze laatste tip voor zichzelf te spreken, maar we gaan ‘m toch even kort behandelen. Waarom? Omdat je van kerstlichtjes nóóit genoeg hebt! Ook al heb je weinig ruimte in huis, ruimte voor kerstlampjes is er altijd. En het ziet er super gezellig uit. Wikkel een lichtjes draad om jouw kerstboom (en misschien zelfs wel over een aantal meubels), hang een lichtgevende ster voor het raam en zet een ster in de vensterbank. Zo zitten jullie er enorm knus bij tijdens de kerstdagen. 

Lichtjes