Winterpret in Brussel knetterend van start gegaan

02 december 2019

Onder grote belangstelling ging vrijdagavond de negentiende editie van Winterpret van start op de Grote Markt. Meer dan 200 verschillende kraampjes – omgeven door een heus klank- en lichtspektakel – voorzagen de talrijk opgekomen bezoekers van drank en spijzen. Enige domper op de feestvreugde? De verkeerschaos op de ring. 

Unieke klank- en videoprojecties

Naast klassiekers als de indoor ijspiste en het reuzenrad, vallen er dit jaar ook enkele nieuwigheden te noteren. Zo vind je op het Muntplein een beeldkoepel die 360 graden aan projectie biedt. Je kan er gaan kijken naar educatieve en ludieke tekenfilms over thema’s als milieu, dierenwelzijn en wetenschap voor kinderen.

In de komende dagen en weken mag je nog heel wat verwachten. Van feestelijke fanfares en een heuse lichtstoet tot de jaarlijks terugkerende vintagemarkt. Geen dag belooft hetzelfde te zijn.

Verkeerschaos op de binnenring

Betekent dit dat er niets voor verbetering vatbaar is? De eerste avond dreigde nochtans in het honderd te lopen voor talloze automobilisten. De file op de kleine ring verspreidde zich immers gauw over de hele binnenstad. Politiezone Brussel laat echter weten maatregelen te treffen en zal extra manschappen inzetten om een vlotte doorstroming te garanderen.

Wie graag meer informatie heeft over het verdere verloop van Winterpret kan terecht op https://www.kerstmarkt.com/belgie/brussel/.  De Brusselse kerstmarkt blijft open voor het grote publiek tot en met 5 januari.