Wil jij deze winter ook geen koude vingers?

31 januari 2024

Nu de winter weer volop zijn intrede doet in Europa zien steeds meer plekken wit kleuren van de sneeuw nemen ook de winterse ongemakken weer toe. Sommige slecht klein zoals het krabben van een voorruit op een vroege wintermorgen. Er zijn ook mensen die door het koude weer niet graag meer naar buiten gaan. Dit kan komen door gladheid maar ook omdat het erg koud is en mensen fysieke pijnen ervaren. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn verwarmde handschoenen

Verwarmde Handschoenen

Koude handen

De handen zijn één van de lichaamsdelen die het snelst koud aanvoelen, en als ze eenmaal koud zijn geworden is het lastig om ze weer warm te krijgen. Dit kan voor mensen die last hebben van de ziekte van Raynaud heel erg vervelend zijn. Gelukkig zijn de verwarmde handschoenen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, allemaal voorzien van een krachtige accu. Naast mensen die last hebben van Raynaud zijn er ook gewoon mensen die naar koude oorden gaan en op zoek zijn naar warme handen. 

Verschillende types verwarmde handschoenen

Er zijn speciale verwarmde handschoenen geschikt voor wintersporters. Doordat je de verwarmde handschoen in verschillende standen kunt laten verwarmen is er altijd wel een ideale setting te vinden zodat je geen koude handen hebt op de piste. Als je de hele dag van de berg afgaat is het wel raadzaam om een extra accu setje mee te nemen om te zorgen dat je kunt blijven verwarmen. Niks is vervelender dan eerder moeten stoppen omdat je verwarmde handschoenen leeg zijn terwijl je zelf nog aan een afdaling bezig bent.

Geïsoleerde en ademende verwarmde handschoen

 Het merk BERTSCHAT® biedt deze verwarmde handschoenen aan en zijn te herkennen aan de keurmerken HIPORA® en 3M Thinsulate, dit verhoogt enorm de isolatiewaarde. Waardoor de handschoenen niet alleen warm worden, maar ook warm blijven. Deze verwarmde handschoenen worden geleverd met krachtige 2.600, 3.000 of 3.800 mAh accu op 7.4 Volt. De verwarmde handschoenen die gebruik maken van de dual heating technologie waarbij de boven- en onderzijde van de hand worden verwarmd worden het best voorzien met de krachtiger accu’s. Deze verwarmde handschoenen worden zo warm en gebruiken daardoor ook wat meer stroom. Vandaar wordt aangeraden om een groter batterypack te kiezen.

Extra advies

Als je geïnteresseerd bent in de verwarmde handschoenen, dan wel als kuur tegen Raynaud, dan wel als wintersport hulpmiddel kan je contact opnemen met de specialisten van Comfort Producten. Naast advies over verwarmde handschoenen kunnen zij je ook meer vertellen over de mogelijkheden om je lichaam op een andere manier warm te houden. Zo is het mogelijk om met verwarmde onderkleding je hele lichaam warm te houden, voor je koude voeten gebruik je een paar verwarmde sokken en met een verwarmde jas als bovenlaag heb je het zeker niet meer koud. Dan kan je de koudste oorden verkennen terwijl jij lekker warm blijft.