Wijnegem wil kerstmarkt verhuizen

28 oktober 2014

verhuizing kerstmarkt WijnegemOp 13 december wordt er dit jaar voor de vijfde keer een kerstmarkt georganiseerd op de Sint-Sebastiaansplaats in Wijnegem. Het is echter nog niet zeker of er in 2015 ook een kerstmarkt hier zal zijn, omdat het gemeentebestuur een andere locatie in gedachten heeft: het Marktplein.

Op de recentelijke gemeenteraadszitting van Wijnegem gaf raadslid Dirk Verhaert (Vlaams Belang) aan bezorgd te zijn over de toekomst van de kerstmarkt op de Sint-Sebastiaansplaats. Hij is er bang voor dat de gezelligheid minder kan zijn als er een nieuwe locatie wordt gekozen.

Een plaatselijk buurcomité is belast met de organisatie van de kerstmarkt en zij doen er alles aan om de kerstmarkt tot een gezellig evenement te maken. Het zou jammer zijn als de kerstmarkt verdwijnt omdat de gemeente die de organisatie van de kerstmarkt overneemt, het verplaatst naar het centraler gelegen Marktplein.

Schepen van Lokale Economie Leen Wouters (N-VA) gaf aan dat het nog niet definitief is vastgesteld dat de kerstmarkt zal verdwijnen. In de zomer werd er gerept over het spreiden van de kerstmarkt over twee dagen vanwege het vijfjarig bestaan hiervan en het comité vroeg extra steun in de vorm van houten chalets. Dit jaar gaat het gemeentebestuur de kerstmarkt helpen qua logistiek, maar zal pas verdere steun geven als alle handelaars van Wijnegem er wel bij varen. Daarom is er voor 2015 een verhuizing van de kerstmarkt voorgesteld naar het Marktplein.

De hoofdorganisator van de kerstmarkt op de Sint-Sebastiaansplaats, Eddy Verbraak, vreest dat het gezellige, knusse karakter van de kerstmarkt verloren gaat bij een eventuele verhuizing naar het Marktplein. Hij denkt ook niet dat het grote plein volledig gevuld kan worden met kraampjes.