Welke Friese producten kun je toevoegen aan een kerstpakket?

12 september 2019

friesland

Er is ongetwijfeld geen trotser volk dan het Friese volk. Trots zijn ze op hun volkslied, hun taal en hun eigen vlag. Op de Elfstedentocht, de cultuur en hun topsporters. Als Friezen een kerstpakket krijgen, dan gaan ze ervan uit dat het een volledig Fries pakket is. Logisch ook, want er zijn meer dan voldoende Friese producten voor in een kerstpakket, producten die je ook aan de ‘gewone’ kerstpakketten toe kunt voegen want stuk voor stuk smaken ze heerlijk. Wil je als werkgever een kerstpakket bestellen, kijk dan eens wat je er aan Friese producten aan toe kunt voegen.

In Friesland geven ze je nog twee koekjes bij de koffie

Friese kazen, producten rechtstreeks afgenomen van de boer en een pak extra koeken; in Friesland zijn ze namelijk gewend twee koekjes bij de koffie te geven. In heel veel kerstpakketten zit al iets Fries opgenomen. Douwe Egberts, bekend van de koffie, en Sonnema berenburg zijn Friese merken namelijk. En je kunt gemakkelijk aan elk pakket Friese dumkes en keatsballen toevoegen, heerlijke en originele Friese snoepjes. Uit Friesland is werkelijk van alles te halen, heerlijke delicatessen, cadeaus en volop streekproducten. Een paradijs dus voor de samensteller van de kerstpakketten die al weer druk bezig is met het samenstellen van de verschillende pakketten.

Friesland heeft gewoon heel veel lekkers te bieden

Meer producten uit Friesland die in het kerstpakket kunnen? Wat te denken van Bonifatiusbitter en droge worst. Wat te denken van heerlijke Warsteiner kaas, verschillende vruchtenwijnen en natuurlijk frytsjam. En in geen enkel kerstpakket mag een Frysk slokje ontbreken. Heerlijke boerenjam of als extraatje een houten dienblad met de Friese vlag, het past allemaal perfect in een kerstpakket voor trotse Friezen. 

Denk aan pepermunt en het heerlijke Fryske slokje

Je kunt er ook voor kiezen om het kerstpakket geheel in Friese stijl samen te stellen. Het aanbod is er groot genoeg voor, Friesland heeft wat dat betreft echt heel veel te bieden. En uiteraard is er ook een Elfsteden Pakket beschikbaar met wat drankjes om je warm te houden en met een Elfstedenspel en handschoenen. Als er nou een provincie is die het in zich heeft en eigenlijk ook gewoon standaard een eigen kerstpakket verdiend, dan is het wel Friesland. En vergeet niet een rolletje King pepermunt aan het pakket toe te voegen. Al was het alleen maar om de geur van het Fryske slokje te neutraliseren.