Wat maakt een kerstmarkt zo speciaal?

19 december 2022

Het is december en dat betekent dat we met ons allen uitkijken naar de gezellige feestdagen. Sinterklaas en zijn pieten zijn het land weer uit en dus verheugen we ons op de komst van de Kerstman. We genieten van heerlijke kerstdiners, het samenzijn met familie en vrienden en natuurlijk de typische kerstmuziek. Ook als je buiten loopt, zul je zeker iets van de gezellige kerstsfeer meekrijgen. We hebben het hier over de sfeervolle kerstverlichting, knusse aankleding en natuurlijk de jaarlijkse kerstmarkten. De kerstmarkten zijn een geweldige manier om de feestdagen te vieren, maar wat maakt een kerstmarkt nou zo speciaal?

Kerstmarkt Attractie

Hét kerstgevoel

Of je nu liefhebber bent van muziek, eten, kunst of geschenken, op een kerstmarkt is er voor ieder wat wils. Er hangt altijd een gezellig sfeer, er wordt leuke muziek gedraaid, er is op en top versierd en er is overal Glühwein te verkrijgen. Een bezoekje aan een kerstmarkt is een échte belevenis. In veel Europese landen is het een traditie om naar de kerstmarkt te gaan. Vooral in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het een populaire aangelegenheid. Op een kerstmarkt kom je pas echt in de kerststemming. De gedecoreerde houten huisjes, kerstverlichting, lokale specialiteiten en de kenmerkende kerstmuziek. Hier krijg je zeer zeker een kerstgevoel van.

Wat is er te doen?

Op de kerstmarkt kan je je goed vermaken, er is van alles te doen. Er zijn optredens en activiteiten. Luister naar een muziekoptreden van een lokale muzikant, zing kerstliedjes mee met de hele familie of geniet simpelweg van de magische sfeer. Op een kerstmarkt staan verschillende eetkraampjes waar je heerlijke lekkernijen kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gebak, warme chocolademelk en wafels. Natuurlijk mogen we de Glühwein niet vergeten! Ben je op zoek naar kerstcadeaus? Dan is er geen betere plek om ze te scoren dan op een kerstmarkt. Je vindt er een grote verscheidenheid aan unieke cadeaus en kerstdecoratie. Wil je graag iets actiefs doen? Op veel plekken kan je schaatsen of een rondje in het reuzenrad maken. Bezoek een kerstmarkt en je hebt gegarandeerd een gezellige avond uit.

Houd jezelf warm op de kerstmarkt

Het is koud! De afgelopen tijd heeft het gevroren en met name in de donkere uurtjes kan de temperatuur snel zakken. Je muts, sjaal en handschoenen komen bij deze temperaturen dus goed van pas. Ga goed voorbereid op pad en zorg dat je het niet koud krijgt. Wij adviseren om comfortabele kleding in lagen te dragen. Hierdoor weet je zeker dat je op temperatuur blijft én je kan zelfs iets uitdoen als je het te warm hebt. Kies er bijvoorbeeld voor om thermo ondergoed, een hemd, shirt, trui en een donsjas aan te trekken. Om je look af te maken, kan je kiezen voor kleding met een opdruk. Laat truien bedrukken met een leuke kerstprint of kies voor sweaters bedrukken met een persoonlijke naam.