Wat hang jij dit jaar in je kerstboom?

15 oktober 2021

Wat voor type ben jij? Ziet jouw kerstboom er ieder jaar min of meer hetzelfde uit, met kerstballen en slingers die je al jarenlang in je bezit hebt? Is kerst een periode van nostalgie, en hang je ieder jaar met veel plezier en goede herinneringen dezelfde versieringen op? Of zie jij kerstbomen meer als een tijdelijke aanvulling op je interieur, en wil je dat deze daar vooral heel goed bij past? Ga je ieder jaar een kerstboom kopen en op zoek naar de nieuwste trends, en is je kerstboom optuigen ieder jaar weer anders dan het jaar ervoor?

Wat hang jij dit jaar in je kerstboom

Voor nostalgie valt iets te zeggen

Kerst is een periode waarin het draait om samenzijn, om herinneringen creëren en het leven vieren. We vinden het fijn om daarbij ons huis te versieren, met veel groen en veel licht, om het in deze donkere dagen extra knus en gezellig te maken. De kerstboom past perfect in dat plaatje.

In veel families gaan kerstversieringen generaties lang mee. Misschien mocht je als kind wel ieder jaar helpen de boom op te tuigen, en had je een paar eigen ballen of andere versieringen die speciaal van jou waren. Omdat je ze zelf had geknutseld, of uit had gezocht in de winkel. Het ophangen daarvan was altijd extra bijzonder! Grote kans dat je deze bij het verlaten van het ouderlijk huis mee hebt gekregen, en je deze nu ieder jaar met datzelfde gevoel in je eigen boom hangt. Aangevuld met andere decoratie, uiteraard, waarvoor je inmiddels dezelfde warme gevoelens begint te ontwikkelen. Heerlijk om ieder jaar de bekende versieringen er weer bij te pakken, en de boom te gaan versieren zoals je dat ieder jaar doet. Het is het startschot van een warme, fijne tijd die vast en zeker nieuwe herinneringen op gaat leveren.

De kerstboom die met zijn tijd meegaat

Heb je wat minder nostalgische gevoelens bij kerst? Of vind je het gewoon fijn als de kerstboom met verlichting netjes in je interieur past? Houd je ervan om regelmatig wat nieuws te proberen, met de trends mee te gaan? Dan is de kans groot dat jouw kerstboom er ieder jaar weer een beetje anders uit zal zien.

De trends die je op interieurgebied ziet, zie je ook ieder jaar terug in kerstdecoratie. Momenteel zijn kerst ornamenten populair; kerstversiering voor in de boom die herkenbare objecten zijn. Daarbij kun je denken aan dieren, maar ook aan voedsel, cartoonfiguren of ander leuks. Soms zijn het ware kunstwerkjes, en maken mensen er een sport van hun collectie ieder jaar een beetje verder uit te breiden. Daar tegenover staat de wat meer sobere boom, die bijvoorbeeld goed in een Scandinavisch interieur past, met natuurlijke materialen die de boventoon voeren. Er is voor ieder interieur, en bij iedere trend, wel een boom te vinden die prima past!