Waregem krijgt een échte kerstmarkt en verwacht 50.000 bezoekers

31 oktober 2019

Dit jaar is het eindelijk zover, Waregem krijgt ook zijn eigen kerstmarkt. Het evenement is een onderdeel van het Winterfest in en rond Waregem Expo en moet een aanvulling zijn op de trekpleister op de Markt. Er worden maar liefst 50.000 bezoekers verwacht voor de eerste editie.

De kerstmarkt zal worden opgebouwd in een soort kerstdorp opstelling, met 50 houten chalets die zijn versierd met feeërieke lichtjes. Het aanbod is reuze en dat betekent dat bezoekers er terecht kunnen om unieke kerstcadeautjes te kopen, maar ook voor veel lekkernijen. Er wordt onder andere wat lekkers met chocolade verkocht, maar ook verse Luikse wafels, glühwein, raclette, cocktails, streekbieren, pizza’s, burgers en Vietnamese gerechten. 

De kerstmarkt is zeker geen concurrentie voor de ijspiste en de Wagerem Winterfest krijgt kerstmarktchalets op de Markt. Het Winterfest moet een aanvulling zijn en meerwaarde bieden voor Waregem. In de foyer van de Expo tref je een toegankelijke winterbar, met verschillende hapjes en drankjes. Op de achtergrond zal er muziek aanwezig zijn in welke vorm dan ook. Dat wordt dus een heuse avond vol ambiance. Net als de afgelopen twee jaar, zal er in de Expo weer een winterkermis worden opgesteld, ditmaal met 25 flitsende attracties en springkastelen. De toegang is € 15 per kind en voor dat bedrag mogen ze onbeperkt in de attracties. Ouders mogen gratis naar binnen. 

De outdoor kerstmarkt zal links van Waregem Expo worden ingericht en is open van zaterdag 21 december t/m maandag 30 december, van 14:00-20:00 uur. Alleen op dinsdag 24 december is het Winterfest gesloten. Klik hier voor meer informatie over het Winterfest in Waregem.