Waarom iedereen een keer een Duitse kerstmarkt zou moeten bezoeken

22 december 2023

Kerst is een supergezellige tijd. De dagen zijn kort en koud, maar binnen maken we het aangenaam met lichtjes en decoratie. En natuurlijk een mooi versierde kerstboom. Wil je nóg meer in kerstsfeer komen? Breng dan eens een bezoekje aan een van de kerstmarkten in Duitsland. Een heel bijzondere ervaring die je een keer moet meemaken. Wij vertellen je waarom. 

Kerstmarkten in Duitsland

Allereerst is de sfeer op een Duitse kerstmarkt echt betoverend. De stadspleinen veranderen in heuse winterwonderlanden van licht en kleur. De twinkelende kerstverlichting, de prachtig gedecoreerde kraampjes en de geur van glühwein zorgen voor een magische atmosfeer. Wanneer je rondloopt op een kerstmarkt kom je echt helemaal in de kerststemming.

Ook het gevarieerde aanbod op de kerstmarkten maakt een bezoekje de moeite waard. Van handgemaakte producten en traditionele kerstdecoraties tot lokale lekkernijen: de kraampjes bieden een breed scala aan producten. Ben je op zoek naar een uniek geschenk of wil je gewoon genieten van de verscheidenheid aan smaken? De kerstmarkt biedt voor elk wat wils.

Het hoogtepunt van elke Duitse kerstmarkt is de culinaire ervaring. De verleidelijke geur van Duitse lekkernijen zoals worstjes, kastanjes en vers gebakken koekjes lokt bezoekers naar de eetkraampjes. Proef authentieke Duitse pretzels of geniet van de beroemde Nürnberger worstjes. Drink een heerlijk glas glühwein en proost op een onvergetelijke kerst.

Een bezoekje aan een Duitse kerstmarkt is ook een leuke sociale activiteit. Want wat is er nu gezelliger dan samen met familie of vrienden te genieten van de kerstsfeer? Samen wat lekkers eten of drinken en ondertussen genieten van live muziek … Wunderschön!

Wanneer je echt wilt genieten van de vele kerstmarkten die er elk jaar in Duitsland worden georganiseerd, dan is het een goed idee om rond deze tijd een vakantiehuis in Duitsland te huren. Met een huisje in Duitsland geniet u volop van elkaars gezelschap en kunt u er gemakkelijk met z’n allen op uit om de marktjes te bezoeken. Er is in Duitsland een ruim aanbod vakantiehuizen voor een gevarieerd aantal personen. Dus of u nu met een paar mensen in Duitsland wilt verblijven of met een grotere groep, er is altijd een geschikte accommodatie.

Op zoek naar een huisje net over de grens? Denk dan eens aan een vakantiehuis in Sauerland. U hoeft er niet lang voor te rijden, maar u kunt wel echt genieten van een verblijf in het buitenland. U kunt er bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de kerstmarkt van Winterberg.