VZW Leuvense Kerstmarkt schenkt goed doel € 40.049

11 februari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zette VZW Leuvense Kerstmarkt dit jaar opnieuw een lovenswaardig goed doel in de bloemetjes. Dit jaar viel die eer te beurt aan Hippo & Friends, het universiteitsfonds van KU Leuven dat ondersteuning biedt aan kinderen met diabetes type 1.

Kerstmarkt Leuven

Patiënten die lijden aan deze ziekte moeten dagelijks insuline inspuiten om algemene gezondheidsrisico’s en complicaties te vermijden. Omdat er nog veel onduidelijkheid heerst over het ontstaan van diabetes, is verder wetenschappelijk onderzoek hiernaar vereist. Maar daarvoor moeten eerst extra financiële middelen vrijgemaakt worden.

Daarom besloten 350 vrijwilligers van VZW Leuvense Kerstmarkt om met vereende krachten een sponsoractie op touw te zetten. Door de verkoop van onder meer kaarsen, handwerken, Hippo-sleutelhangers en speciale voorleesboeken en wenskaarten van Macy en Hippo werd een monsterbedrag van maar liefst € 40.049 opgehaald. Dit bedrag werd integraal doorgestort op de rekening van het universiteitsfonds.

Ben je benieuwd naar de andere activiteiten van VZW Leuvense Kerstmarkt? Neem dan zeker en vast een kijkje op hun website www.leuvensekerstmarkt.com.