Voorbereiden op Kerst als bedrijf

07 december 2021

Kerst is uiteraard de gezelligste tijd van het jaar. De tijd van samenzijn onder het genot van een warme chocolademelk. Om al vroegtijdig het kerstgevoel in huis te halen, versieren we massaal onze woningen. Het liefst van binnen en van buiten. Maar hoe bereid je je nou voor op de kerstdagen als bedrijf zijnde? We zetten alles voor je op een rijtje.

Kerst voorbereidingen voor een bedrijf

Zet een kerstboom op 

Een kerstboom hoort er natuurlijk bij. Dus of je nou een winkel of een showroom hebt, tuig de boom lekker op en hang ‘m vol met leuke versiering. Als reclame voor je eigen bedrijf kun je uiteraard kerstballen laten bedrukken met jullie eigen logo. Hetzelfde geldt voor kerstsokken of kerstmutsen, die je overal in de winkel op kunt hangen of neer kunt leggen. Ook als je geen winkel of showroom hebt, is versiering natuurlijk welkom. Hoewel je klanten de sfeer dan niet kunnen proeven, zijn je collega’s op kantoor ook blij met een beetje kerstsfeer. 

Bedank je personeel

Niet alleen je klanten zorgen voor jouw bestaan. Het succes van je bedrijf heb je ook zeker aan je collega’s te danken. Zij verdienen dan ook zeker een presentje aan het eind van het jaar. Dat kan een kleinigheidje zijn, zoals een doosje met bonbons of een kerststol. Maar, je kunt ook net even wat meer uitpakken en een kerstpakket schenken. In zo’n pakket zit van allerlei lekkers om de feestdagen mee door te komen. Wellicht wil je jouw vaste klanten of vaste leveranciers ook wel zoiets lekkers cadeau doen. Je kunt dan ook denken aan een luxe kerstpakket, om de dankbaarheid net iets meer te benadrukken. Of vind je zo’n luxe pakket meer geschikt voor je personeel? Dat is natuurlijk ook nog een optie! In elk geval verdienen ze een bedankje, of je dat nu doet met een box vol lekkers of juist een pakket van Rituals. Zolang je maar een extraatje geeft, om ze te bedanken voor het afgelopen jaar en ze fijne feestdagen te wensen met hun familie en vrienden. 

Een leuk kaartje doet wonderen

Kerstkaarten zijn natuurlijk een beetje uit de tijd tegenwoordig, aangezien we allemaal een mobiele telefoon hebben. Maar, wat als we die kerstkaarten nou eens terugbrengen, maar dan net op een andere manier? Stop bij elke bestelling een leuke kerstkaart erbij, om je klanten een fijne kerst te wensen. Dat hoeft uiteraard niet het formaat van een kaart te zijn, je kunt ook het visitekaart formaat aanhouden. In ieder geval is het een mooie gedachte om elke klant fijne feestdagen te wensen. Sinds alles digitaal wordt, vergeten we dat de laatste jaren een beetje. Bovendien zijn je klanten wel de reden dat je nog bestaat dus een kerstgroet is zeker op z’n plaats. 

Draag je steentje bij 

Bij Kerst horen natuurlijk cadeaus. Alleen niet iedereen is elk jaar in de positie om cadeautjes te geven of is wellicht zo eenzaam dat ze ze niet krijgen. Jij als bedrijf kan uiteraard niet de wereld veranderen, maar je kunt wel je steentje bijdragen aan de maatschappij. Steun bijvoorbeeld een goed doel die zich bekommert over mensen die het moeilijk hebben of die eenzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Voedselbank of schenk een paar kerstpakketten aan het dichtstbijzijnde bejaardentehuis. Aan een ander denken is pas een mooie kerstgedachte om het jaar mee af te sluiten. 

Je kunt natuurlijk ook een winactie organiseren, om op die manier je steentje bij te dragen. Het lastige hiervan is dat uiteraard iedereen mee kan doen en het winnende product wellicht bij iemand terecht komt die het zelf prima had kunnen betalen. Dat is het risico van een winactie, want dat draait om het hebben van geluk. Ook dat is een mooie kerstgedachte en meteen wat extra reclame voor het nieuwe jaar!