Verstuur de leukste en goedkoopste kerstkaartjes

11 oktober 2019

Al honderden jaren wordt de kerstkaarten traditie in stand gehouden. Want geef nu toe, het maken van kerstkaarten is een leuke bezigheid die je helemaal in de kerststemming brengt. Ook het ontvangen van een kaartje geeft je een warm gevoel vanbinnen, iemand heeft aan je gedacht en geeft om je. Is dat niet waar kerst allemaal om draait?

Kerstkaart

Deze romantische traditie is ontstaan in de Middeleeuwen, door de minderbedeelden die tekeningen en kerstversiering aan boden aan hun geliefden, de rijken of hun bazen. Vanaf 1873 werd het verkopen van kerstkaartjes pas een echte hype. Vroeger kon je kerstkaartjes alleen kopen in de winkel, maar nu vormt het een trend om deze online te bestellen.

Wat voor Kerstkaarten?

Ondanks kerstkaartjes steeds minder worden verstuurd, is het een traditie die we in stand moeten proberen houden. Het is een enorme leuke bezigheid om kerstkaartjes te versturen en te maken. Maar wat voor kerstkaart kies je net?

Goedkope kerstkaarten

Wil je koste wat kost een leuke attentie versturen, maar heb je een hele grote familie? De kerstperiode kan een dure periode zijn door het kopen van al die cadeautjes, waardoor je budget het misschien niet toelaat. De tip is om je kerstkaarten in grote hoeveelheden te bestellen of om deze zelf te maken.

Gepersonaliseerde kerstkaarten

Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een veel persoonlijker kerstkaartje met zelfgekozen foto’s. Dit is net een tikkeltje leuker dan een saaie rode kaart met ‘Merry Christmas’ op geschreven. Je kan kiezen of je je gezicht, je familie, je huisdieren of iets helemaal anders wil gebruiken op je kaart. Zo zijn je familie en vrienden meteen op de hoogte over hoe je er nu uitziet. Pixum en Tadaaz zijn beide websites die je heel veel opties geven om zelf de leukste kerstkaartjes op te stellen.

Functionele kerstkaarten 

Waar draait kerst eigenlijk echt om? Om de geboorte van Jesus. Maar belangrijker nog staat kerst in het teken van liefde. Liefde voor je vrienden en familie maar ook voor anderen. Laat kerst toe in je hart en denk eens aan een goed doel om de mensen die het moeilijk hebben ook een fijne kerst te kunnen geven. Zo kun je via GoedeDoel Kerstkaarten normale en gepersonaliseerde kerstkaartjes bestellen en tegelijkertijd het goede doel steunen.

Zo maak je niet alleen je familie en vrienden blij, maar nog veel meer mensen. Bovendien krijg je bij GoedDoel Kerstkaarten 10% korting als je kortingscode GDKK19 gebruikt voor 15 oktober.

Wanneer verstuur je kerstkaarten?

Tijdens de feestdagen heeft de post het heel druk. Als je zeker wil zijn dat je kaartjes tijdig arriveren, is het aangeraden om deze te versturen voor 19 december. Zo komen ze zeker tijdig aan. Wil je een kaartje naar het buitenland sturen, dan reken je best een extra week, verstuur deze dan voor 12 december. Vergeet zeker niet voldoende zegels op je enveloppe te kleven en na te gaan of de persoon waar je je kaartje naar wil sturen, nog steeds op hetzelfde adres woont.