Valkenburgse kerstmarkt in de Fluweelengrot afgelast

31 augustus 2020

kerstmarktDe kerstmarkt in de Valkenburgse Fluweelengrot is dit jaar afgelast. Deze kerstmarkt in Valkenburg staat bekend als de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa.

In de weken voor kerst wordt de Fluweelengrot normaal gesproken opgetoverd tot een waar kerstparadijs. Dit event trok elk jaar bezoekers van heinde en verre. De kerstmarkt had meer dan 50 kraampjes vol met de leukste kerstartikelen. Je kon er genieten van de live muziek en smullen van heerlijke lekkernijen.

Helaas gaat het er dit jaar anders uitzien in de grotten van Valkenburg. Door de aanhoudende onzekerheid omtrent Covid-19 heeft de organisatie besloten om de kerstmarkt dit jaar vroegtijdig af te lassen. Met de huidige maatregelen is het gewoonweg niet mogelijk dit evenement te organiseren in de smalle gangen van de grot. Je kunt hier niet voldoende afstand houden van elkaar, wat juist nu zo belangrijk is. Hopelijk is de situatie volgend jaar beter en zien we jullie allemaal op de kerstmarkt in de Valkenburgse Fluweelengrot.