Top 5 winter bestemmingen tijdens de kerst

11 november 2019

Het aftellen is begonnen! Binnen 2 maanden is het al Kerstmis! Wat dacht je ervan om dit jaar eens een tripje te maken tijdens de kerstperiode? Kerstmarkt.com heeft 5 bestemmingen opgelijst voor een magische kerst!

Lapland

Lapland is een prachtige bestemming om te bezoeken tijdens de feestdagen, het is namelijk een heus winterwonderland. Dat komt niet alleen door het dikke pak sneeuw wat er valt, maar ook door de sterren en het noorderlicht die ‘s nachts een behoorlijk licht afgeven. Tijdens de wintermaanden zijn er verschillende activiteiten te beleven, die de moeite waard zijn. Een aantal van deze bijzondere uitjes zijn: een huskysafari, een tocht op de rendierslee, een ijsbrekercruise op de Baskische Golf of een sneeuwscootersafari over de poolcirkel.

Om het ultieme wintergevoel te krijgen, kun je ervoor kiezen om in een glasiglo of sneeuwhotel de nachten te spenderen. Het sneeuwkasteel wordt elk jaar weer opgebouwd met 30.000 m3 sneeuw. De temperatuur is er -5 graden, maar je krijgt een speciale thermoslaapzak om in te slapen. Kerstmis behoort tot de belangrijkste feestdagen in Lapland, vandaar dat het eruit ziet als een sprookje. 

Lapland

New York

Normaal gesproken is New York al verbluffend, maar met kerst pakken de Amerikanen echt uit. Dat je voor winkelen in deze stad moet zijn, wist je wellicht al, maar alleen de etalages zijn al ingericht om bij weg te dromen. Met name bij Macy’s en Tiffany and Co. wordt het versieren van de etalages heel serieus genomen. Natuurlijk mogen de kerstmarkten niet ontbreken, deze vindt je onder andere op Union Square en in Bryant Park. In het Bryant Park kun je ook je schaatsen aantrekken en een rondje over de schaatsbaan doen, maar het schaatsen bij het Rockefeller Center is pas een echte kerstactiviteit. Geniet ondertussen van de beroemde Rockefeller kerstboom, met meer dan 50.000 lichtjes.

Andere activiteiten die niet mogen ontbreken zijn: de lichtjestour Brooklyn en de Gingerbread Lane. De bevolking in Dyker Heights gaat een stapje verder dan de winkelketens, de inwoners gaan dan ook helemaal los met alle kerstversiering in en rondom de huizen. Het is een prachtig plaatje om te zien, deze lichtjestour mag je zeker niet missen. Aan de Gingerbread Lane worden maar liefst 1.000 handgemaakte peperkoeken huizen en dorpen gemaakt. Je kunt mee doen aan een workshop om zelf zo’n huisje in elkaar te knutselen. 

new york winter

De Elzas

De Franse Alsace, welke wij de Elzas noemen is onder te verdelen in 7 kerstregio’s, namelijk: Hagenau, Saverne, Straatsburg, Sélestat, Colmar, Ecomusée en Mulhouse. Elke regio heeft zijn eigen thema, zo is Straatsburg het kerstland van de smaak en Colmar het kerstland van de sterren. Van 25 november tot 6 januari kun je hier genieten van alle kerstsferen. Je treft er meer dan honderd kerstmarkten in de gehele streek en kunt genieten van de duizenden lichtjes in de steden en dorpen.

Wat je zeker niet mag missen aan je bezoek aan de Elzas, is de grote kerstboom in Straatsburg. Het is zelfs de grootste van Europa. Op de kerstmarkt in Mulhouse, vind je fantastische kerstversieringen en met de kinderen bezoek je de kindermarkt van Colmar. Proef alle regionale lekkernijen op de kerstmarkten, zoals honingkoek, gedroogd fruit, kerstbier, kerstkoekjes en glühwein. 

Elzas

Londen

Ook Londen is zonder kerstsferen al een ultieme plek voor een citytrip, maar ook de Engelsen pakken graag uit tijdens de kerst. Net als New York barst het in Londen van de schaatsbanen, zo vindt je onder andere een schaatsbaan bij de Tower of London en Somerset House. Maar de ultieme schaatsplek is natuurlijk bij de London Eye. Voor kerstmarkten kun je ook zeker in Londen terecht, bezoek bijvoorbeeld de Greenwich market of de Southbank Winter Market. De mooie kerstbomen die je wellicht uit films herkend, zijn hier ook te bewonderen in de hotels. Ga eens langs The Ritz of Clardiges, waar je kunt genieten van parels van kerstbomen.

Wat je ook niet mag missen tijdens je reis is het Winter Wonderland en Harrods. Hyde Park staat elk jaar weer vol met attracties en houten kraampjes, wat samen het Winter Wonderland vormt. Harrods mag niet ontbreken vanwege de 8.000 m2 aan kerstsferen. Tot slot kun je ‘s avonds de lichtjesroute lopen door de Kew Gardens. Je kijkt je ogen uit door alle verschillende kerstverlichting, een prachtig plaatje om te zien. 

Londen kerst

Duitsland

Dat Duitsland in dit rijtje staat is natuurlijk geen verrassing, want dit land staat bekend om de mooiste en populairste kerstmarkten. De markten in Keulen, Düsseldorf en Aken zijn het meest geliefd, maar wist je dat de kerstmarkt in Dresden ook echt de moeite waard is? Ten eerste is het niet zomaar een kerstmarkt, want er worden verschillende festivals gevierd, bijvoorbeeld het Stollenfest. Tijdens dit feest wordt een grote feeststol door de stad getrokken, een grappige gebeurtenis die je niet wil missen.

Naast deze feesten is er nog iets bijzonders aan deze markt, het is namelijk de oudste in Duitsland en bestaat al sinds 1434. Bovendien is Berlijn ook een bezoekje waard tijdens de kerstperiode, deze stad telt maar liefst 26 kerstmarkten, daar zit dus voor ieder wel iets wils tussen! Bezoek in elk geval de sprookjesachtige markt Schloss Brits, een echte aanrader voor kids. Gebouwd op een boerderij met de uitstraling van een Scandinavisch sprookje. 

duitsland winter