Top 10 leukste kerstfilms allertijden om in de kerstmodus te komen!

23 september 2021

Top 10 leukste kerstfilms

Kun je ieder jaar niet wachten tot de kerstperiode er weer aankomt? Wij geven je geen ongelijk. De knusse donkere maanden, de gezellige kaarsjes thuis en de prachtige kerstversieringen in de straat. Kerst is een magische tijd en daar denken we graag aan terug. Heb je eens een keertje geen zin om naar de lokale of regionale kerstmarkten te gaan, dan kom je met deze top tien kerstfilms, helemaal in de sfeer van kerst. Of het nu zomer of winter is, kerstfilms zijn altijd leuk toch? Zwijmel vlug mee..

Op nummer 10: ken je klassiekers!

Een van de populairste kerstfilms allertijden is ‘It’s a wonderful life’. Een ultieme feel-good-film die je iedere kerstperiode weer opnieuw kunt kijken. Wist je dat deze film al uit 1946 komt? Het verhaal is nog steeds actueel en gaat over de hoofdrolspeler die zijn eigen dromen heeft opgegeven om anderen te helpen. Een prachtig kerstsentiment en dus een must-watch.

Nummer 9: voor de hele familie

Kerst is natuurlijk een ideale periode om met je gezin samen een leuke film te kijken. De ultieme familie kerstfilm is natuurlijk de Home Alone reeks. Een heerlijke comedyfilm waarbij een jongetje per ongeluk door zijn ouders thuis is achtergelaten terwijl zij naar Parijs op vakantie gaan. Ondertussen krijgt het jongetje te maken met twee inbrekers die hij op een wel heel eigenwijze te baas is. Hilariteit gegarandeerd!

Nummer 8: voor wie van spanning houdt

Liever geen zoetsappige film met kerst? Dan is de Die Hard collectie de film voor jou deze kerst. Kijk hoe een kerstfeestje wordt verstoord door terroristen. De actie vliegt je om de oren.

Nummer 7: zwijmelen, zwijmelen en nog eens zwijmelen..

Voor wie wel van zwijmelen houdt, is kerstfilm ‘The Holiday’ perfect. Wie heeft er niet over nagedacht om eens zijn huis te verruilen voor een hele andere woning aan de andere kant van de wereld. In The Holiday wordt die droom werkelijkheid en staan er nog een heleboel andere mooie dingen te gebeuren. Ideale film om met een date te kijken.

Nummer 6: voor de kids?

Frozen is officieel een kinderfilm, maar heel veel volwassenen kunnen deze Disney films ook zeker waarderen. Zing mee met het catchy lied ‘Let it go’ en volg de avonturen van Anna, Olaf, Sven en Elsa op hun epische reis.

Nummer 5: nieuw in de lijst

Een nieuwkomer in de lijst is deze film uit 2019 genaamd Last Christmas. De film zit vol met liedjes van George Michael en alleen daarom mag deze film niet in de top 10 lijst ontbreken. Het is een romantisch kerstverhaal over een jonge vrouw die als elf werkt in een kerstwinkel en daar ontmoet ze Tom.. 

Nummer 4: deze mag nooit ontbreken

We hebben het natuurlijk over Love Actually. De romantische komedie die je iedere kerst weer opnieuw op televisie kunt zien en dat is natuurlijk niet voor niks. Al sinds 2003 is deze film een echte klassieker. Ga jij hem ook dit jaar weer kijken?

Nummer 3: oud maar goud

Miracle on 34th street is ook een oudje, maar mag absoluut niet vergeten worden. Het verhaal volgt de 6 jarige Susan die erachter komt dat als je in je dromen gelooft, ze werkelijkheid kunnen worden. Dat is toch een prachtige kerstgedachte?

Nummer 2: het klassieke kerstverhaal

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Scrooge, die vervelende man die enkel om zichzelf geeft en kerst haat. Het prachtige verhaal van A Christmas Carol volgt Scrooge in zijn ontdekkingsreis naar zichzelf en naar zijn diepe verlangens. Een verhaal dat zijn weerga niet kent.

En op nummer 1: voor liefhebbers van alle feestdagen

Tot slot nog een gezellige familiefilm waarbij aandacht is voor alle feestdagen, niet alleen kerst. Rise of the Guardians is een animatiefilm uit 2012 combineert al je favoriete feestdagenhelden in een spannend verhaal. 

Bij welke film begin jij?