Toon je waardering met een mooi kerstpakket in 2020

04 december 2020

kerstpakket

Wil jij dit jaar je werknemers weer verwennen met een prachtig kerstpakket, maar weet je niet goed wat je moet geven? Wij hebben de beste opties op een rijtje gezet en geven je tips zodat jij de beste keuze maakt!

Tip 1: Houd rekening met het type bedrijf


Voordat je naar kerstpakketten gaat kijken, is het slim om eerst te bekijken waar jouw bedrijf nu eigenlijk voor staat en wat jullie doen. Als jullie doelgericht zijn op gezond leven, dan is een gezond en sportief kerstpakket erg leuk. Zo is elk bedrijf anders en elk kerstpakket dus ook. 

Tip 2: Ga voor een standaardpakket


Als je het jezelf wat makkelijk wilt maken, dan is een standaardpakket een goede oplossing. Kijk wat de trends van 2020 waren en wat er over het algemeen nu een hit is. Deze pakketten zijn kant-en-klaar en zullen alle werknemers tevreden stellen.

Tip 3: Stel zelf een kerstpakket samen

Waarschijnlijk ken jij zelf je werknemers het allerbeste. Hun interesses zullen erg van pas komen als het gaat om kerstpakketten kiezen. Wil je een wat persoonlijker pakket? Kies dan zelf de ingrediënten van dit kerstpakket en zorg ervoor dat het eindejaarsgeschenk onvergetelijk is door het zelf samen te stellen. 

Tip 4: Kies voor een themapakket

Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor themapakketten. Deze pakketten focussen zich op een bepaalde sfeer, thema, kleur of land. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een themapakket gefocust op sport of gezond leven. Biologische kerstpakketten doen het erg goed bij de meeste werknemers.

Tip 5: Steun het goede doel

Als je wilt zorgen voor een goed gevoel bij werknemers en jezelf kun je kiezen om een kerstpakket te geven dat gekoppeld is aan een goed doel. Een deel van de opbrengst van deze pakketten gaat dan naar een goed doel.

Tip 6: Houd het budget in de gaten

Kerstpakketten kun je in verschillende maten en soorten kopen. Zo zijn grote pakketten natuurlijk wel duurder als kleinere. Kijk dus vooral wat het budget is en wat je dus kunt uitbesteden aan deze cadeaus.
Let op: Prijzen zijn soms exclusief BTW, houd hier rekening mee.

Tip 7: Let op de levertijd

Begin op tijd met het zoeken naar een 2021 kerstpakket zodat ze op tijd besteld kunnen worden. Hiermee voorkom je dat de pakketten te laat geleverd worden. Kijk goed wat de levertijd per pakket is, want dit kan verschillen. Een zelfgemaakt kerstpakket doet er vaak wat langer over als een standaard pakket.

Tip 8: Maak een feestje van het uitdeelmoment

Alles is netjes geregeld en de pakketten zijn op tijd binnengekomen. Het enige wat je nu nog moet doen is de pakketten aan je personeel geven. Doe dit op een leuke manier en maak er een feestje van. Je toont waardering met behulp van deze pakketten. Deze moeite zullen ze erg leuk vinden en het brengt alvast de kerst spirit erin!