Tips bij het uitkiezen van kerstcadeau’s en kerstpakketten

11 maart 2019

kerstcadeau

Kerst is een heerlijke tijd vol met lekker eten, gezelligheid, cadeautjes en tijd voor familie. Toch zorgt de kerstperiode bij sommige mensen ook voor stress. Voor wie koop ik welk cadeautje? Hoe zorg ik er voor dat mijn werknemers een kerstpakket krijgen dat goed laat zien hoezeer zij gewaardeerd worden? Deze vragen vormen soms een grote uitdaging. Dat komt niet omdat het heel erg moeilijk is om een cadeautje te kopen, maar juist omdat je graag zeker wilt weten dat je er een ander blij mee maakt.

Maak je geen zorgen, want het draait in de eerste plaats om de gedachte van waaruit je een cadeau of kerstpakket geeft. Ben je driftig op zoek naar het juiste gift, dan zit dat wel snor. We helpen je in de geest van kerst graag nog een stapje verder. Daarom hebben we een lijstje met tips opgesteld voor zowel kerstcadeaus als kerstpakketten. Zo kun je voor beide situaties inspiratie op doen en komt het deze kerst helemaal goed!

Cadeautjescadeau voor kerst

Dit zijn de cadeautjes waar veel mensen vrijwel altijd gelukkig van worden. Kies je een kerstkado uit deze lijst, dan wordt het ongetwijfeld een succes!

Luxe drank set

Sommigen houden van een lekker glaasje speciale drank op een vrijdag- of zaterdagavond. Dat is dan een echt genietmomentje. De een houdt van whisky en de ander weer van rum, dus doe hier voorzichtig navraag naar voordat je een keuze maakt. Ben je er achter? Kies dan een leuke cadeauset met een mooi glas en een goede fles drank. Wanneer deze wordt opengetrokken zullen ze ongetwijfeld aan je denken!

Een lekker luchtje

Dit is een van de populairste kerstcadeaus. Dat komt omdat eigenlijk iedereen wel lekker wil ruiken, maar luchtjes relatief duur zijn waardoor veel mensen dit niet zo snel voor zichzelf kopen. Het leuke aan een luchtje is dat deze over het algemeen erg lang mee gaan. Zo heeft iemand van een luchtje vaak maanden lang plezier.

Een goed boek

Boeken zijn vergelijkbaar met luchtjes omdat veel mensen ze niet zo snel voor zichzelf kopen. Dat betekent echter niet dat het geen leuk cadeau is. Integendeel! Een goed boek kan op veel verschillende manieren leuk zijn. Sommige boeken zijn leerzaam en behulpzaam en andere boeken zijn een heerlijke afleiding omdat ze iemand meenemen in een mooi verhaal. Er zijn zoveel verschillende boeken dat er voor iedereen wel een boek bestaat dat ze niet weg kunnen leggen. Wanneer je het moeilijk vind om voor iemand een boek uit te kiezen kun je het beste om hulp vragen in een boekenwinkel. Op basis van de karaktereigenschappen en interesses van degene die het boek zal krijgen kunnen zij je daar goed helpen met het uitkiezen.

Kerstpakketten

Heb je werknemers en wil je ze graag een leuk kerstpakket geven? Zij zullen dat ongetwijfeld waarderen, want veel mensen vinden het belangrijk en erg fijn om überhaupt een kerstpakket te krijgen. Toch wil je graag dat het kerstpakket zelf ook in de smaak valt en niet alleen het feit dat er eentje wordt gegeven. Daarom hebben we een aantal opties voor je opgeschreven, zodat je wat inspiratie kunt opdoen!

Thema’skerst italiaans

Kerstpakketten bestaan vaak uit lekkernijen en een aantal hulpmiddelen zoals een kookboek of een pan. Deze combinatie maakt dat de ontvanger er zowel direct als op termijn plezier van heeft. De inhoud kun je dan gemakkelijk uitkiezen door eerst een thema te verzinnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Italiaans? Je kunt dan pastasaus, pesto of goede olijfolie toevoegen.

Uitzoek bon

Kom je er niet goed uit, dan is een uitzoek bon voor veel mensen beter dan een willekeurig cadeau. Dit zijn bonnen met een bepaalde waarde die de werknemer dan kan inwisselen voor een cadeau naar keuze. Vaak zijn er dan erg veel opties, waardoor er altijd iets tussen zit dat zij graag willen hebben.

Een dagje uitdagje uit

Herinneringen zijn meer waard dan spullen. Daar is iedereen het meestal wel mee eens. Je kunt daarom ook een dagje uit cadeau doen. Eventueel kan men zelf kiezen of kies je iets uit dat bijna iedereen wel waardeert, zoals een hotelovernachting met diner.

Een heerlijke kerst

We hopen dat je door deze tips met een goed gevoel een leuk kerstpakket of kerstcadeau uit kunt zoeken. Wij wensen jou en je naasten in ieder geval hele fijne dagen toe!