Strengere maatregels op de Kerstmarkt in Aken

13 november 2021

De kerstmarkt in Aken gaat voorlopig nog steeds door zoals gepland. Al gaat dit wel gepaard met strengere regels, nu de cijfers in Duitsland weer stijgen.

Dat covid hier en daar wel eens roet in het eten kan gooien voor de feestdagen, dat wisten we natuurlijk al langer. Heel wat kerstmarkten hebben daardoor ook nog geen definitieve datum bevestigd. Deels door de opgelegde maatregelen, deels door angst voor een lage opkomst of zelfs annulatie. Gelukkig zijn er wel wat kerstmarkten die wel bevestigd hebben. Al zetten heel wat markten zich wel schrap voor een nieuwe golf.

In Duitsland nemen de coronabesmettingen weer toe. Daardoor hebben de organisatoren van de kerstmarkt in Aken, in samenspraak met de stad, de maatregelen verscherpt. Daar geldt nu de 2G- en 3G-regel. Zo moet je verplicht een mondmasker op, zowel binnen als buiten. Ook moet je een geldige QR-code hebben om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, recent genezen bent of negatief getest bent.

Met deze info ben je klaar voor de kerstmarkt die start op 19 november! Maak je klaar voor kerststalletjes, kerstverlichting, terrasjes en meer.