Rollercoasters, sushi, … Beleef Kerst eens anders

05 december 2018

Vind jij het ook supergezellig om kerstmarkten af te struinen, maar lijken ze vaak iets te hard op elkaar? Diezelfde kraampjes, drankjes, hapjes en muziek, …Wij hebben de leukste ‘andere’ kerstmarkten voor jou opgelijst, zodat je er dit jaar een topeditie naar jouw wensen van kan maken!

Op bijna alle kerstmarkten vind je tegenwoordig kraampjes en een schaatsbaan, maar de markt in Ieper en Hasselt maken het dit jaar nog leuker. Daar staat immers een echte rollercoaster! Die van Hasselt is voornamelijk voor kinderen, in een rendierthema. De rollercoaster van Ieper is voor de iets grotere adrenalinejunkie.

Dit jaar moet je zeker ook naar Thorn. Daar wordt een echte roofvogelshow gehouden! Zorg dat je op 16 december paraat staat om 13u en mis dit spektakel niet!

Gent reuzenrad

In Gent en Lier wordt er dit jaar een reuzenrad geplaast. De stad wil er een echte blikvanger van maken. Je kan zo de hele skyline van de stad zien!

In Roeselare staat er een sprekend hert op de kerstmarkt. Hou jij sowieso al van de sfeer en de drankjes? Dit hert maakt het hélemaal af. Entertainment gegarandeerd!

Ben je het beu om altijd dezelfde worstjes en frituursnacks voorgeschoteld te krijgen? In Antwerpen staat dit jaar een vegan markt, waar jij de lekkerste veganistische snacks gaan proeven. Doe eens gezond!

Ook in Amsterdam kan je gaan smullen van een niet-traditionele snack, daar staat een japanse kerstmarkt mét sushi! Allen daarheen, toch?

Wie ‘anders’ zegt, moet dit jaar zeker naar Arnhem. Daar staat de eerste roze kerstmarkt van de Benelux. Op 15 en 16 december wordt de Winter Avenue Arnhem overspoeld met glamour! Deze versie wordt natuurlijk iets extravaganter dan de standaard kerstmarkt.

ijssculpturen brugge

Voor traditionelere kerstsfeer en gezelligheid kan je bijvoorbeeld het ijssculpturenfestival in Brugge bezoeken. Perfect voor een uitje met de hele familie.

Heb je kids? Dan moet je ook eens langs Luttelgeest, waar gezellige kaarsjesavonden door elfjes worden gehouden!

In Oudenaarde wordt op dinsdag 18 december vanaf 14 uur een namiddag voor mensen met een beperking gehouden. Ze kunnen er niet alleen genieten van een gratis schaatsbeurt, maar ook van een warme wafel en chocomelk. Zelfs de Kerstman komt even dag zeggen!

coca-cola truck kerst

Iedereen kent de Coca-Cola Christmas Truck wel! Wil jij hem dit jaar gaan bewonderen? Op 20 december staat hij bijvoorbeeld aan CentrO in Oberhausen!

Ken jij nog leuke kerstmarkten waar er dit jaar iets speciaals gaat gebeuren? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!