Reis wat vaker met de trein tijdens de kerstvakantie!

De kerstvakantie is de perfecte gelegenheid om eens meer te ontspannen. Dat kan door een vakantie te boeken, naar de wellness te gaan of een dagje te reizen met de trein. Het zijn allemaal mogelijkheden om jouw kerstvakantie te vullen met activiteiten. Waar je zoal naar toe kunt met de trein is natuurlijk erg uiteenlopend. De keuzes zijn eindeloos. We hebben een selectie gemaakt, die hieronder te vinden is. Hopelijk haal jij er wat inspiratie uit! 

Reizen met de Trein

Een kerstmarkt bezoeken 

Als eerste zou je met de trein naar een kerstmarkt kunnen reizen. De meeste kerstmarkten zijn namelijk niet om de hoek. Binnen Nederland kun je bijvoorbeeld beter met de trein reizen. Dat scheelt je een hoop benzine en parkeerkosten. Ook voor kerstmarkten in het buitenland kun je de trein pakken. Wel is het verstandig om de kosten met elkaar te vergelijken. In sommige gevallen zou een busreis misschien goedkoper zijn dan reizen met de trein. Daarbij komt wel dat je met een trein veel sneller bent. Je hebt dan dus langer de tijd op de kerstmarkt. Bovendien ben je wellicht wat flexibeler dan met een busreis, waar meestal de tijden vastliggen. In dat opzicht kan een trein dus voordeliger zijn. Dat is een keuze die je zou moeten maken. 

Een magische citytrip 

De kerstvakantie leent zich ook perfect om een citytrip te maken. Je kunt steeds meer steden in Europa bezoeken met de trein. De kerstvakantie is ideaal om dat eens uit te zoeken. Voor de reis zou je wellicht 1 dag moeten uittrekken, maar die tijd heb je in een kerstvakantie ook. Zo’n trein reis is erg ideaal. Je hoeft niet ver te sjouwen met je spullen, net zoals op een vliegveld. Het enige wat je hoeft te doen is in de trein te stappen en te gaan zitten totdat je er bent. Idealer kan haast niet. 

Wat nog veel idealer is, is dat je korting kunt krijgen op reizen met de trein. Dat regel je via Knack.be. Zij bieden kortingen aan voor reizen met de Thalys bijvoorbeeld. Zo kun je op een heel voordelige manier in Disneyland Paris komen. Helaas zijn de entreetickets in deze tijd haast onbetaalbaar. Natuurlijk kun je met de Thalys naar veel meer plekken reizen. Maak maar eens een lijst van de steden die je nog wil zien. Wie weet kun je er een treinreis naar toe boeken en spendeer jij daar je kerstvakantie. 

Een rondje Nederland

Ben je inspiratieloos in de kerstvakantie? Dan is er wel een heel leuk spel wat je kunt spelen. Het heeft met de trein te maken. Verzamel bijvoorbeeld alle familieleden of je vriendengroep. Kies 1 dag uit waarop je de hele dag gaat reizen met de trein. Het idee is dat je nog niet weet waar je naartoe gaat. Dat bepaal je gedurende de reis. Het enige wat je nodig hebt is gezelschap en een dobbelsteen. Afhankelijk van hoe groot het station is waar je opstapt, zou je kunnen beginnen met te dobbelen voor het perron. Gooi je 4, ga je naar perron 4 enzovoort. De volgende die dobbelt, die bepaalt de halte. Wordt er 6 gegooid? Dan gaan jullie bij de 6e halte eruit. 

Op die manier kom je dus op plekken, waar je normaal niet snel zou komen. Het dobbelen kun je zo voortzetten, iedere keer dat je uitstapt. Je zou ook in elke stad waar je komt iets leuks kunnen doen. Denk aan een museumbezoek, een high tea, een escaperoom, een boottocht en noem zo maar op. Zo zie je namelijk ook nog eens iets van de stad, dan alleen het station.