Regel een eTA: deze kerstmarkten in Amerika en Canada zijn een aanrader!

19 juli 2022

Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Die mening delen veel mensen. De kerstdagen staan dan vaak ook in het teken van familie. Even de tijd nemen voor elkaar, wat we de rest van de tijd wat minder doen. Die tijd voor elkaar nemen begint al vroeg door een aantal kerstmarkten te bezoeken. Hoewel de kerstmarkten in en rondom Nederland heel sfeervol zijn, kun je ook eens een keer wat verder reizen. Vier bijvoorbeeld de kerstdagen in Amerika of Canada. Zorg dan in ieder geval dat je een eTA hebt geregeld, maar daar vertellen we je allemaal meer over in dit artikel.

Kerstmis in New York

Kerstmarkten in Amerika

Als je kerst zegt, zou je eigenlijk meteen aan New York moeten denken. Als je geen ervaring hebt met kerst daar, zou je die link niet zo snel leggen natuurlijk. Zonde want New York wordt echt tot de kleinste details versierd en is daarom juist met kerst een aanrader. Je hebt vast wel eens Amerikaanse kerstfilm gezien, waar alles tot in de puntjes versierd was. Grote kans dat deze film zich in New York afspeelt, want in deze stad wordt overal aan gedacht. 

Een van de kerstmarkten wordt gehouden op Union Square. Koop wat gingerbread koekjes en warme chocolademelk en laat je inpalmen door de kerstsferen om je heen. Daarnaast hebben we Winter Village in Bryan Park. Als je naar een kerstmarkt in het buitenland wil, moet deze toch echt op de bucketlist staan. Deze kerstmarkt is internationaal georiënteerd en heeft zelfs zijn eigen schaatsbaan. Als je wordt getrakteerd op een pak sneeuw is het al helemaal een groot feest in Bryant Park. 

Kerstmarkten in Canada

Zoek je een kerstmarkt waar alles samenkomt? Dan moet je bij de kerstmarkt in Toronto zijn. De Toronto Christmas Market is meteen de grootste van de stad en is gelegen aan het strand. Hier komt echt alles samen. Van leuke kerstactiviteiten tot livemuziek en vooral veel warme lekkernijen. Proef bijvoorbeeld wat gemberbrood en trakteer jezelf op een glas glühwein. Sla geen enkel kraampje over, want er worden heel veel handgemaakte souvenirs verkocht. Wellicht een leuk cadeautje voor het thuisfront. Als je dan toch in Canada en met name Toronto bent tijdens de kerstdagen. Sla dan vooral de Suspension Bridge niet over. Deze brug is tijdens de kerstperiode versierd met duizenden lichtjes. Het zorgt gegarandeerd voor een magisch uitzicht. 

Als je de Vancouver Christmas Market ook nog mee kunt pakken, heb je echt een geslaagde kerstvakantie. Ook deze kerstmarkt is weer de grootste van de stad en dat is zeker te zien. De Carol Ships Parade of Lights is hier een grote traditie. Hoeveel tradities wij ook kennen, dit heb je nog nooit gezien. De dekken van schepen worden onder andere versierd met kerstlampjes, die vervolgens over de waterwegen van Vancouver gaan varen. Vanuit de kade en vanaf de boot is het een schitterende beleving! 

Vraag een eTA Canada aan

Als je geen visum hebt voor Canada, moet je een eTA Canada aanvragen. Voor slechts € 19,95 per persoon ben je al snel voorzien van deze verplichte reistoestemming. Als je er spoed achter zet kun je de eTA al binnen 18 minuten hebben. Dat is sneller dan de aanvraag van een visum. Als je vaker naar Canada wil vliegen ben je natuurlijk benieuwd naar de eTA Canada geldigheid. Een eTA Canada is 5 jaar geldig, mits je hetzelfde paspoort gebruikt. Verloopt jouw paspoort in de tussentijd? Dan moet je ook een nieuwe eTA aanvragen. Ook heeft een eTA Canada voorwaarden. De voorwaarden van een eTA Canada gaan voornamelijk over het reisdoel. Je mag een eTA aanvragen als je als toerist reist, een zakenreis hebt, een half jaar een studie gaat volgen of als je een overstap hebt. Ga je werken in Canada? Dan zijn er wellicht aanvullende voorwaarden voor jouw eTA van toepassing.