Pop-up kerstcafé Dankbar opent zijn deuren in Brugge

18 november 2019

Sta je niet graag te verkleumen van de koude op de kerstmarkt van Brugge? Dan kan je vanaf zaterdag terecht in pop-up kerstcafé Dankbar in de Sint-Salvatorkoorstraat.

 

 

 

 

 

De leegstaande loods achter het winkelcomplex van Hema wordt voor enkele weken omgetoverd tot een gezellig winter wonderland. Nina Corty, uitbaatster van wijnbar La Casita, en haar partner Lode Maryssael zijn de bezielers van dit project. “Wij bieden een alternatief voor alle mensen die graag de overdekte warmte opzoeken”, zegt ze.

Bezoekers kunnen vrijwel niet naast het kerstthema heen. Zo zorgen 30 kerstbomen en 750 kerstballen voor een unieke en feeërieke sfeer. Daarnaast voorzien de initiatiefnemers ook voldoende houten zitbanken, een paardenkoets en een podium voor live shows.

Maar de belangrijste attractie is natuurlijk de bar zelf. Op de kaart staan verschillende wijnen, glühweinen, jenevers, bieren en soep. Last van een klein hongertje? Haal dan een pizza uit bij de naburige pizzeria Otomat en peuzel ze gezellig op aan de bar.

*Dankbar opent op 16 november zijn deuren. Wekelijks geopend van donderdag t.e.m. zondag van 16u tot 23u30. Op woensdag zijn er akoestische en intieme optredens.  

Benieuwd naar alle andere attracties op de kerstmarkt van Brugge? Klik dan hier voor het overzicht!