Perfecte kerstcadeaus voor de allerkleinsten onder ons

23 september 2022

Kerstcadeau

Er komt een moment dat kinderen oud en wijs genoeg zijn om kerstcadeaus te vragen. Ze zijn daar heel mondig in en weten precies wat ze willen. We herinneren misschien zelf nog wel dat we hele verlanglijstjes maakten in de speelgoedboeken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog kinderen die nog niet kunnen praten om hun wensen door te geven. Voor hen wil je wel een geschikt kerstcadeau vinden. Hieronder hebben we een aantal cadeaus uitgezocht, die je dit jaar perfect onder de kerstboom passen.

Om mee te spelen

Je kunt altijd een cadeau geven om mee te spelen. Speelgoed is een groot favoriet van kinderen. Daar kun je dus bijna niet mis mee gaan. Bijna elk kind zal iets nieuws om mee te spelen erg kunnen waarderen. Alleen, nu ligt er tegenwoordig veel plastic speelgoed in de schappen. Dat gaat veel sneller kapot. Gelukkig is houten speelgoed ook weer meer terug aan het komen. Dat is veel kindvriendelijker. 

Geef bijvoorbeeld een leuke gereedschapskist met zijn of haar naam erop. Zo kunnen ze eindelijk papa helpen met alle klussen in huis. Het is ook erg goed voor hen coördinatie om hier mee te spelen. Bovendien is het goed voor de ontwikkeling van het kind natuurlijk om steeds meer te leren. 

Er zijn ook gereedschapsgordels te koop. Daar zit bijvoorbeeld een houten zaag en beitel bij, maar ook een stanleymes, tang en rolmaat van hout. Zo is de kleuter in kwestie klaar om mee te gaan klussen. Eventueel kun je als aanvulling nog het houten boormachine cadeau doen. Zo maak je de serie helemaal compleet. 

En niet vergeten, alles kan gepersonaliseerd worden met naam onder andere. 

Om op te spelen

Zijn jullie een beetje muzikaal in de familie? En kunnen jullie nog een echte artiest erbij gebruiken? Dan is het wel een leuk idee om een gitaar cadeau te doen of een xylofoon bijvoorbeeld. Beide speelgoedinstrumenten heb je in een houten variant. Dat klinkt toch anders dan al dat plastic speelgoed.

Wie weet is met dit cadeau de start van iets moois gemaakt. Het kan zomaar zijn dat er een echte passie voor muziek wordt ontwikkeld bij het ontvangen van zijn of haar eerste muziekinstrument. Mocht dat zo zijn, dan weet je zeker dat jouw cadeau perfect was. Tot die tijd is het hopen dat ze er met volle teugen van kunnen genieten. 

Om te lezen

Leren doen kinderen over het algemeen op school. Daarentegen is er niks mis mee om ze zelf het een en ander bij te leren. Dat kan door boekjes voor te lezen of met ze te lezen. Maar, dat kan ook door bijvoorbeeld een tegel met een quote cadeau te doen. De enige vereiste is dan wel dat het kind in kwestie al kan lezen. Anders krijgt hij of zij een kerstcadeau waar hij of zij niks aan heeft. Dat zou zonde zijn natuurlijk. 

Zo’n tegel kan een grote betekenis hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een quote die jou zelf enorm inspireert of een gezegde waar je kracht uit haalt. Er zijn heel veel quotes te bedenken die je op een tegeltje zou kunnen zetten. De een is natuurlijk meer van toepassing dan de ander. Daarnaast hangt het natuurlijk af voor wie het cadeau is. 

Ben je niet zo van de teksten? Dan kun je ook een tegel schenken met een foto of foto’s erop. Denk bijvoorbeeld aan een afdruk van het geboortekaartje of een mooie fotocollage van de afgelopen maanden of jaren. Je kunt zoveel verzinnen om op een tegel te laten plaatsen. Alleen altijd even in gedachte houden, voor wie het cadeau is.